Njut av utsökt ragu gjord på biffstrimlor och grönsaker till middag. Här möts sälta från biffstrimlor och köttbuljong med smakrika ingredienser som rostade grönsaker, tomater, vitlök och oregano i en härlig gryta. En klick ricotta ger spännande kontrast och tillsammans med nykokt farfalle är ragun redo att serveras.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Panamat
1
Farfalle
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
200
Strimlat nötkött
1
Vitlöksklyfta
1
Torkad oregano
1
Krossade tomater, vitlök & lök
4
Köttbuljong
4
Vitlöksflörter
50
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
½
Zucchini
2
Morot
1
Rödlök
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Skär morot i 1 cm stavar. Skär rödlök i 2 cm klyftor.
Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja*, strö över Panamat, krydda med en nypa salt* och peppar*, och vänd runt. Placera i mitten av ugnen och rosta i 10-15 min, eller tills spröda.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 9-10 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla över lite olivolja*.
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 5 min av pastans koktid. Tillsätt biffstrimlor, vitlök och oregano och fräs under omrörning i 1-2 min, tills de har fått färg. VIKTIGT: Biffstrimlorna kan ätas när de har fått en fin stekyta.
Tillsätt krossade tomater, Vitlöksflörter, köttbuljong och rostade grönsaker till stekpannan och låt sjuda i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.
Lägg upp farfalle i djupa tallrikar, toppa med ragu med biffstrimlor och en klick ricotta.