Snabba och lättlagade pastarätter tröttnar vi aldrig på. Denna krämiga variant består av spaghetti som vänds i en gräddsås med zucchini och vitlök och toppas med riven ost, knaprig prosciutto och chilistekt tomat.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 g
Spaghetti
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Zucchini
1 st
Tomat
1 st
Vitlöksklyfta
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
10 g
Kycklingfond
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
50 g
Prosciutto
1 g
Chiliflakes
2 dl
Sparat pastavatten
2 msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till stekning
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Riv zucchini grovt.
Grovhacka tomat.
Finhacka eller pressa vitlök.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek prosciutto i 3–4 min, eller tills krispig.
Lägg över till en tallrik med hushållspapper och grovhacka.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.
Stek tomat med chiliflakes i 1–2 min, eller tills mjuk. Lägg över i en liten skål och blanda med prosciutto.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Smält smör i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek zucchini och vitlök i 3–4 min, eller tills mjuka.
Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingfond, pastavatten och en nypa salt och peppar.
Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.
Vänd ner pasta och hälften av den rivna osten i såsen.
Lägg upp pasta i skålar och strö över resterande riven ost.
Toppa med prosicutto- och tomatblandning.