Skip to main content
Krämig zucchinipasta och krispig prosciutto

Krämig zucchinipasta och krispig prosciutto

med chilistekt tomat, riven ost och vitlök

Snabba och lättlagade pastarätter tröttnar vi aldrig på. Denna krämiga variant består av spaghetti som vänds i en gräddsås med zucchini och vitlök och toppas med riven ost, knaprig prosciutto och chilistekt tomat.

Taggar:
Snabb
Comfort Food
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Spaghetti

1 st

Zucchini

1 st

Tomat

1 st

Vitlöksklyfta

150 ml

Matlagningsgrädde

10 g

Kycklingfond

20 g

Finriven ost

50 g

Prosciutto

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

2 dl

Sparat pastavatten

2 msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)3630 kJ
Energi (kcal)868 kcal
Fett51.9 g
varav mättat26.4 g
Kolhydrater74.3 g
varav socker10.6 g
Kostfiber5.6 g
Protein26.1 g
Salt2.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium123 mg
Calcium5.5 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Riv zucchini grovt.

Grovhacka tomat.

Finhacka eller pressa vitlök.

Koka pasta
2

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

3

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek prosciutto i 3–4 min, eller tills krispig. 

Lägg över till en tallrik med hushållspapper och grovhacka.

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.

Stek tomat med chiliflakes i 1–2 min, eller tills mjuk. Lägg över i en liten skål och blanda med prosciutto.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

4

Smält smör i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek zucchini och vitlök i 3–4 min, eller tills mjuka.

Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingfond, pastavatten och en nypa salt och peppar.

Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.

5

Vänd ner pasta och hälften av den rivna osten i såsen.

6

Lägg upp pasta i skålar och strö över resterande riven ost.

Toppa med prosicutto- och tomatblandning.