HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFalafel
topBanner
Falafel

Falafel

med harissa, sötpotatispommes och gurkdressing

Allergener:glutensenapsesammjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Harissa

1 g

Vitlöksklyfta

20 g

Rödlök

Bladpersilja

Kikärtor

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

Chili flakes

Dukkah-njuta

(Innehållersenap, sesam)

Sötpotatis

Gurka

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Salladsmix

Citron

Sesamfrön

(Innehållersesam)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)763.9565 kJ
Energi (kcal)182.59 kcal
Fett8.26 g
varav mättat1.2 g
Kolhydrater14.345 g
varav socker0.8 g
Protein8.845 g
Salt0.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Finhacka vitlök, rödlök [1/2 st, 2 pers] och persilja. Häll av och skölj kikärtorna i en sil under kallt vatten. Dela citron [1/2 st, 2 pers] i klyftor.

2

Mixa kikärtorna i en blender eller med en stavmixer tills de har fåtten slät textur. Tillsätt mjöl, vitlök, en nypa chili flakes (stark!), dukkah, rödlök, hälften av persiljan samt en generös nypa salt* och peppar*. Blanda väl. Ställ åt sidan. VIKTIGT: Vi rekommenderar att du krydda försiktigt med chilin då den är väldigt stark.

3

Skala och skär sötpotatis till pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med harissa (starkt!), salt* och peppar*. Blanda ordentligt och sprid sedan ut pommesen på plåten. Rosta i ugnen i 25-30 min tills de är gyllene och krispiga. VIKTIGT: Harissan är ganska stark. Vi rekommenderar att du börjar med hälften och sedan kryddar med resterande efter smak.

4

Finhacka gurka. Blanda gurka, gräddfil [1/2 burk, 2 pers], resterande persilja, en nypa salt* och peppar* i en skål. 

5

Hetta upp en rejäl skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Ta en stor sked av kikärtsfärsen och tillsätt den direkt i pannan. Platta till färsen med baksidan av skeden så du får en fin falafelpuck och stö över lite sesamfrön. Fortsätt tills du har gjort puckar av hela färsen. Kikärtsfärsen räcker till ca 2 bullar/person. Stek puckarna i 5-6 min varje sida.TIPS: Tillsätt mer olja vid behov. EXTRA HERO REMPS

6

Servera din falafelpuckar tillsammans med kryddiga harissa-pommes, gurkdressing, salladsmix och citronklyftor vid sidan av. För en extra piff kan du blanda salladsmixen med en skvätt citronjuice, olja*, en nypa salt* och peppar* innan du lägger upp den.