HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Mexikansk recept
Chili sin carne

Chili sin carne

med crème fraiche och tortilla chips

Snabblagad
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en rödflammande Chili sin carne toppad med färsk salladslök, gräddig mozzarella och krispiga tortilla chips som smälter i munnen. Ät med gaffel eller använd de krispiga tortilla chipsen som sked.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerisenapmjölkgluten
Tillagningstid20 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Chili

1 st

Rödlök

1 st

Grön paprika

2 st

Morot

1 paket

Kidneybönor

3 g

Hello Mexico kryddmix

1 burk

Krossade tomater

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

25 g

Ketchup

(Innehållersenap)

75 g

Crème fraîche

(Innehållermjölk)

½ paket

Tortilla chips

(Innehållergluten)

1 påse

Koriander

Ingår inte i din leverans

Socker

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2084 kJ
Energi (kcal)498 kcal
Fett23 g
varav mättat8 g
Kolhydrater50 g
varav socker22 g
Kostfiber14 g
Protein17 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
1

Pressa vitlök

Finhacka rödlök

Halvera paprika och chili, skär bort kärnhus och finhacka båda.

Skala och finhacka morot.

Häll av och skölj kidneybönor i en sil.

Stek grönsaker
Stek grönsaker
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme.

Tillsätt en skvätt olja*, paprika, morot, rödlök och Hello Mexico kryddmix.

Stek grönsakerna tills de har mjuknat, 4-5 min.

Tillsätt krossade tomater
Tillsätt krossade tomater
3

Häll i krossade tomater, grönsaksbuljong, ketchup och kidneybönor.

Låt sjuda i 7-10 min.

Smaksätt med en nypa socker, salt och peppar*.

Hacka koriander
Hacka koriander
4

Grovhacka koriander.

Servera
Servera
5

Fördela chilin mellan era skålar.

Toppa med en klick crème fraiche. Strö över koriander och servera med tortillachips vid sidan av.

Smaklig måltid!