Vegetarisk harissagryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk harissagryta

Vegetarisk harissagryta

med råris och skogschampinjoner

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Koriander

100

Spenat

170

Råris

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

1

Morot

½

Ingefära

3

Goan xacuti

1

Krossade tomater

75

Gräddfil

200

Skogschampinjoner

Ingår inte i din leverans

4.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)0 kcal
Energi (kJ)0 kJ
Fett0 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0 g
varav socker0 g
Protein0 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Skölj råriset ordentligt i en sil under rinnande vatten. Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), råris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 18-20 min. Ta kastrullen av värme och låt stå tills servering.

2

Kvarta champinjoner. Grovhacka lök. Finhacka vitlök. Skala och finhacka morot. Finriv ingefära.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök, morot och svamp under omrörning, 6-7 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg i harissa kryddmix. Fräs tills doftande, ca 30 sek. Tillsätt ingefära [1/2 st/2 pers], vitlök och krossade tomater och rör om. Höj värmen och låt koka upp.

4

Sänk värmen när såsen börjat koka, blanda ner spenat och låt sjuda 5-7 min. TIPS: Tillsätt mer vatten om såsen blir för torr, och se till att röra om emellanåt.

5

Grovhacka koriander. När såsen sjudit klart, tillsätt hälften av koriandern och krydda med salt* och peppar* efter smak.

6

Fluffa upp råriset med en gaffel och fördela det mellan era tallrikar. Sleva upp rikligt med harissagrytan ovanpå och placera en klick gräddfil på varje tallrik. Garnera med restande koriander.