HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Indisk recept
Vegetarisk harissagryta

Vegetarisk harissagryta

med råris och skogschampinjoner

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Ge dig ut på en nordafrikansk expedition som tar dig till harissans förtollande kula och bjuder på en exotisk konstellation av grönsaker och färger. Morot, spenat och skogschampinjon blandar sig på en libysk bädd av råris och sprider dofterna av koriander och ingefära som en sandstorm i ditt kök. Toppa med svalkande gräddfil.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölk
Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 1
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

170 g

Råris

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

½ st

Ingefära

1 g

Harissa

1 burk

Krossade tomater

1 påse

Koriander

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

200 g

Skogschampinjoner

100 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

450 ml

Vatten

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)1870 kJ
Energi (kcal)447 kcal
Fett7 g
varav mättat3 g
Kolhydrater79 g
varav socker14 g
Kostfiber7 g
Protein17 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Koka ris
Koka ris
1

Skölj råriset ordentligt i en sil under rinnande vatten.

Häll i kallt vatten (se mängd i ingredienslistan), råris och en nypa salt i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme.

Låt riset sjuda under lock i 18-20 min. Ta kastrullen av värme och låt stå tills servering.

Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
2

Kvarta champinjoner. Grovhacka lök. Finhacka vitlök. Skala och finhacka morot. Finriv ingefära.

Stek grönsaker
Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök, morot och svamp under omrörning, 6-7 min. Krydda med en nypa salt och peppar*.

Lägg i harissa kryddmix. Fräs tills doftande, ca 30 sek.

Tillsätt ingefära [1/2 st/2 pers], vitlök och krossade tomater och rör om. Höj värmen och låt koka upp.

Rör i spenat
Rör i spenat
4

Sänk värmen när såsen börjat koka, blanda ner spenat och låt sjuda 5-7 min.

TIPS: Tillsätt mer vatten om såsen blir för torr, och se till att röra om emellanåt.

Krydda gryta
Krydda gryta
5

Grovhacka koriander.

När såsen sjudit klart, tillsätt hälften av koriandern och krydda med salt och peppar efter smak.

Servera
Servera
6

Fluffa upp råriset med en gaffel och fördela det mellan era tallrikar. Sleva upp rikligt med harissagrytan ovanpå och placera en klick gräddfil på varje tallrik. Garnera med restande koriander.

Smaklig måltid!