HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Harissagryta
topBanner
Vegetarisk harissagryta

Vegetarisk harissagryta

med råris och skogschampinjoner

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

170 g

Koriander

4.5 dl

Spenat

Råris

Lök

Vitlöksklyfta

Morot

Ingefära

Goan xacuti

Krossade tomater

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Skogschampinjoner

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1276.7476 kJ
Energi (kcal)305.15 kcal
Fett2.295 g
varav mättat0.5 g
Kolhydrater64.685 g
varav socker0.5 g
Protein6.9785 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skölj råriset ordentligt i en sil under rinnande vatten. Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), råris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 18-20 min. Ta kastrullen av värme och låt stå tills servering.

2

Kvarta champinjoner. Grovhacka lök. Finhacka vitlök. Skala och finhacka morot. Finriv ingefära.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök, morot och svamp under omrörning, 6-7 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg i harissa kryddmix. Fräs tills doftande, ca 30 sek. Tillsätt ingefära [1/2 st/2 pers], vitlök och krossade tomater och rör om. Höj värmen och låt koka upp.

4

Sänk värmen när såsen börjat koka, blanda ner spenat och låt sjuda 5-7 min. TIPS: Tillsätt mer vatten om såsen blir för torr, och se till att röra om emellanåt.

5

Grovhacka koriander. När såsen sjudit klart, tillsätt hälften av koriandern och krydda med salt* och peppar* efter smak.

6

Fluffa upp råriset med en gaffel och fördela det mellan era tallrikar. Sleva upp rikligt med harissagrytan ovanpå och placera en klick gräddfil på varje tallrik. Garnera med restande koriander.