HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPotatissallad
topBanner
Potatissallad

Potatissallad

med rökt lax, dill- och senapsdressing

En rik potatissallad med zucchini, rädisor och rödlök, som får extra god smak av den härliga dill- och senapsdressingen. Den här suveräna salladen toppar du med rökt lax och rostade pumpafrön som gör rätten fulländad. Perfekt att servera till lunch en solig dag.

Taggar:Under 650 kcalSnabb
Allergener:senapfiskmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12 g

Senap

(Innehållersenap)

20 g

Pumpafrön

1 portionspåse

Rökt lax

(Innehållerfisk)

150 g

Dill

125 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Rädisor

½ st

Ekologisk citron

500 g

Rödlök

efter behov

Potatis

Zucchini

Ingår inte i din leverans

Smör* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)387.48 kcal
Energi (kJ)1621.2161 kJ
Fett13.9137 g
varav mättat6 g
Kolhydrater53.2367 g
varav socker9.4 g
Protein11.3802 g
Salt0.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Tärna potatis i 2 cm stora bitar. Lägg potatis i en kastrull med kallt saltat vatten* och koka upp. Koka potatis i 15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen med en klick smör*. Krydda med en nypa salt* och peppar* och sätt åt sidan.

2

Finhacka dill. Skär rädisor i kvartar. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Riv en nypa citronzest, skär sen i klyftor. Skala zucchini i långa strimlor, grovhacka sista biten.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor stekpanna på medelhög värme. Stek pumpafrön i 2-3 min, eller tills lättrostade. Sätt åt sida.

4

Blanda dill, citronzest, senap och gräddfil i en liten skål. Smaka av med citronjuice, salt* och peppar*. TIPS: Kryddning är a och o! Tillsätt mer citronjuice efter smak.

5

Blanda zucchini, rädisor, rödlök och färdigkokt potatis i en stor bunke med hälften av dressingen

6

Lägg upp potatissallad i skålar och toppa med rökt lax. Garnera med rostade pumpafrön. Servera med citronklyftor och resterande dressing.