
En rik potatissallad med zucchini, rädisor och rödlök, som får extra god smak av den härliga dill- och senapsdressingen. Den här suveräna salladen toppar du med rökt lax och rostade pumpafrön som gör rätten fulländad. Perfekt att servera till lunch en solig dag.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
12
Senap
(Innehåller: Senap)
1
Pumpakärnor
100
Kallrökt lax
1
Dill
1
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
125
Rädisor
1
Ekologisk citron
½
Rödlök
500
Potatis
1
Zucchini
Smör (steg 1)

Tärna potatis i 2 cm stora bitar. Lägg potatis i en kastrull med kallt saltat vatten* och koka upp. Koka potatis i 15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen med en klick smör*. Krydda med en nypa salt* och peppar* och sätt åt sidan.

Finhacka dill. Skär rädisor i kvartar. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Riv en nypa citronzest, skär sen i klyftor. Skala zucchini i långa strimlor, grovhacka sista biten.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor stekpanna på medelhög värme. Stek pumpafrön i 2-3 min, eller tills lättrostade. Sätt åt sida.

Blanda dill, citronzest, senap och gräddfil i en liten skål. Smaka av med citronjuice, salt* och peppar*. TIPS: Kryddning är a och o! Tillsätt mer citronjuice efter smak.

Blanda zucchini, rädisor, rödlök och färdigkokt potatis i en stor bunke med hälften av dressingen.

Lägg upp potatissallad i skålar och toppa med rökt lax. Garnera med rostade pumpafrön. Servera med citronklyftor och resterande dressing.