Burgare sitter aldrig fel, och visst är det kul att variera lite, så här kommer ett smaskigt recept på en kycklingburgare med hemmagjorda pommes. Kycklingen marineras, steks och serveras med karamelliserad lök, färsk tomat, sallad och majo i varma briochebröd.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Panamat
2 st
Briochebröd
1 st
Tomat
50 g
Majonnäs
300 g
Kycklingbröstfilé
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
12 ml
Balsamvinäger
60 g
Salladsmix
1 st
Rödlök
1 st
Palsternacka
¼ tsk
Salt till potatis
½ msk
Olja till karamelliserad lök
2 msk
Vatten till karamelliserad lök
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär rödlök och tomat i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök. Skölj salladsmix.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Fräs rödlök i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och en nypa salt. Rör om och stek i 3–5 min, eller tills karamelliserad. Lägg över i en liten skål.
Blanda en nypa salt, vitlök, Panamat och en skvätt olivolja i en medelstor skål.
Placera kyckling på en separat skärbräda. Lägg din hand ovanpå och använd en skarp kniv för att skära kyckligen i två tunna filéer på långsidan.
Vänd kycklingen i marinaden så den täcks helt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelvärme när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.
Stek kyckling i 2–4 min per sida (beroende på tjocklek), eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.
Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Bre bröd med majonnäs.
Fyll bröd med kyckling, karamelliserad rödlök, sallad och tomat.
Servera med pommes och resterande sallad vid sidan av.