Skip to main content
Portugisisk kycklingburgare
Portugisisk kycklingburgare

Portugisisk kycklingburgare

med karamelliserad rödlök och krispiga pommes

Burgare sitter aldrig fel, och visst är det kul att variera lite, så här kommer ett smaskigt recept på en kycklingburgare med hemmagjorda pommes. Kycklingen marineras, steks och serveras med karamelliserad lök, färsk tomat, sallad och majo i varma briochebröd.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Egg
Gluten
Milk
Hvede
Senf
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamat

2 st

Briochebröd

1 st

Tomat

50 g

Majonnäs

300 g

Kycklingbröstfilé

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

12 ml

Balsamvinäger

60 g

Salladsmix

1 st

Rödlök

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

½ msk

Olja till karamelliserad lök

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

Näringsvärden

Energi (kJ)3974 kJ
Energi (kcal)950 kcal
Fett33.6 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater113.1 g
varav socker20.7 g
Kostfiber10 g
Protein50 g
Salt2.7 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1330.6 mg
Calcium14.3 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Karamellisera lök
2

Under tiden, skär rödlök och tomat i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök. Skölj salladsmix.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs rödlök i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och en nypa salt. Rör om och stek i 3–5 min, eller tills karamelliserad. Lägg över i en liten skål.

Marinera kyckling
3

Blanda en nypa salt, vitlök, Panamat och en skvätt olivolja i en medelstor skål.

Placera kyckling på en separat skärbräda. Lägg din hand ovanpå och använd en skarp kniv för att skära kyckligen i två tunna filéer på långsidan.

Vänd kycklingen i marinaden så den täcks helt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelvärme när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.

Stek kyckling i 2–4 min per sida (beroende på tjocklek), eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Värm bröd
5

Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.

Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Bre bröd med majonnäs.

Fyll bröd med kyckling, karamelliserad rödlök, sallad och tomat.

Servera med pommes och resterande sallad vid sidan av.