Skip to main content

Steak Diane på fläskkotlett

med pommes, valnötssallad och senapsdressing

På jakt efter en rustik middag med kött och potatis? Vår Steak Diane (som karakteriseras av den krämiga såsen med senap och worcestershiresås) serveras med gyllenrostade pommes och en enkel sallad med valnötter. Den passar precis lika bra på en vanlig onsdag som till helgen.

Taggar:
Comfort Food
Allergener:
Soja
Mjölk
Nötter
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Lök

1 st

Bladpersilja

250 g

Fläskkotlett, örtmarinerad

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller: Soja)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

40 g

Rucola

125 g

Körsbärstomater

20 g

Valnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)

15 g

Senap

(Innehåller: Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till stekning

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3514 kJ
Energi (kcal)840 kcal
Fett55.5 g
varav mättat25.4 g
Kolhydrater56.1 g
varav socker10.4 g
Kostfiber5.1 g
Protein33.6 g
Salt5 g
Potassium1407.4 mg
Calcium19.8 mg
Iron0.5 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka lök och persilja.

Stek kött
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Tillsätt kött och krydda med salt.

Stek i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en tallrik och håll varmt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga sås
4

Smält smör i samma panna på medelhög värme.

Stek lök i 1–2 min, eller tills mjuk.

Tillsätt worcestershiresås, matlagningsgrädde, hälften av senapen, persilja, vatten, salt och en nypa peppar.

Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.

5

Under tiden, skölj rucola.

Grovhacka valnötter.

Halvera körsbärstomater.

Blanda rucola, tomat, resterande senap, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

6

Lägg upp kött, pommes och sallad på tallrikar.

Toppa sallad med valnötter och skeda sås över kött.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova