På jakt efter en rustik middag med kött och potatis? Vår Steak Diane (som karakteriseras av den krämiga såsen med senap och worcestershiresås) serveras med gyllenrostade pommes och en enkel sallad med valnötter och passar lika bra vardag som helg.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 st
Schalottenlök
1 portionspåse
Bladpersilja
250 g
Skivad fläskkotlett
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
40 g
Rucola
1 st
Tomat
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till stekning
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, finhacka schalottenlök och persilja.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Tillsätt kött och krydda med salt.
Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik och håll varmt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Smält smör i samma panna på medelhög värme.
Stek schalottenlök i 1–2 min, eller tills mjuk.
Tillsätt worcestershiresås, matlagningsgrädde, hälften av senapen, persilja, vatten, salt och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.
Under tiden, skölj rucola.
Grovhacka tomat och valnötter.
Blanda rucola, tomat, resterande senap, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Lägg upp kött, pommes och sallad på tallrikar.
Toppa sallad med valnötter och skeda sås över kött.