På jakt efter en rustik middag med kött och potatis? Vår Steak Diane (som karakteriseras av den krämiga såsen med senap och worcestershiresås) serveras med gyllenrostade pommes och en enkel sallad med valnötter. Den passar precis lika bra på en vanlig onsdag som till helgen.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Potatis
1 st
Lök
1 st
Bladpersilja
250 g
Fläskkotlett, örtmarinerad
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
40 g
Rucola
125 g
Körsbärstomater
20 g
Valnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)
15 g
Senap
(Innehåller: Senap)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till stekning
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, finhacka lök och persilja.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Tillsätt kött och krydda med salt.
Stek i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik och håll varmt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Smält smör i samma panna på medelhög värme.
Stek lök i 1–2 min, eller tills mjuk.
Tillsätt worcestershiresås, matlagningsgrädde, hälften av senapen, persilja, vatten, salt och en nypa peppar.
Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.
Under tiden, skölj rucola.
Grovhacka valnötter.
Halvera körsbärstomater.
Blanda rucola, tomat, resterande senap, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Lägg upp kött, pommes och sallad på tallrikar.
Toppa sallad med valnötter och skeda sås över kött.