Örtstekt fläskytterfilé och karamelliserat äpple
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Örtstekt fläskytterfilé och karamelliserat äpple

Örtstekt fläskytterfilé och karamelliserat äpple

med potatismos och honungsrostad brysselkål

Kött, potatis och en underbar sås – ibland behöver det inte vara mer komplicerat än så. I kväll bjuder vi på fläskytterfilé med rosmarin och salvia som serveras med lent potatismos, honungsrostad brysselkål och en smakrik rödvinssås med karamelliserat äpple och lök.

Allergener:
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

30 g

Senap

(Innehåller Senap)

1 st

Äpple

1 st

Lök

1 portionspåse

Salvia

1 st

Rosmarin

25 g

Honung

500 g

Bakpotatis

150 g

Brysselkål

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 dl

Vatten till sås

½ tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

1 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2664 kJ
Energi (kcal)637 kcal
Fett19.2 g
varav mättat8.7 g
Kolhydrater75.7 g
varav socker28.8 g
Protein41.2 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Laga mos
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Ta bort de yttersta bladen från brysselkålen och dela dem på hälften.

Plocka och finhacka rosmarins- och salviablad.

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Gnid kött med senap, salvia, rosmarin, salt och en nypa peppar.

Stek kött i 2 min per sida, eller tills brynt.

Lägg över det på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 14–18 min, tills brynt och genomstekt. Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Rosta brysselkål
4

Under tiden, placera brysselkål på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt, hälften av honungen och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills gyllene.

Karamellisera äpple och lök
5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och stek äpple och lök i 5–6 min, eller tills de mjuknar.

Tillsätt rödvinssås, vatten, socker, salt och resterande honung och stek i ytterligare 3–5, eller tills karamelliserat.

Tillsätt smör och stek i ytterligare 1 min, tills smält.

Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp kött, potatismos och brysselkål på tallrikar.

Toppa potatismos med karamelliserat äpple och lök.