Skip to main content
Persiljebiffar
Persiljebiffar

Persiljebiffar

med nötfärs, vårsallad och krämig potatissallad

Sätt färg på vardagslunken med harmoniskt saftiga persiljebiffar som tillsammans med en krämig potatissallad kommer sätta dig i kulinarisk trance. Servera med en fräsch vårsallad och avnjut i sakta mak – den här måltiden vill du inte ska ta slut.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Rödlök

1

Kruspersilja

1

Citron

250

Nötfärs

30

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

300

Potatis

75

Rädisor

90

Sallad

75

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

½

Salt

Näringsvärden

Energi (kcal)316 kcal
Energi (kJ)1322 kJ
Fett16.5 g
varav mättat7 g
Kolhydrater11.5 g
varav socker10.6 g
Protein1.7 g
Salt1.7 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Dela potatis (skalning valfritt) på hälften. Lägg halvorna i en stor kastrull och och täck med vatten*. Krydda med en nypa salt* och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 20-25 min.

Blanda köttfärs
2

Skiva rödlök tunt. Finhacka persilja. Riv citronzest tills du har en generös nypa och dela citronen i klyftor. Blanda nötfärs, panko, ägg*, salt* [1/2 tsk, 2 pers, | 1 tsk, 4 pers] och hälften av persiljan i en skål.  VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Stek biffar
3

Forma färsen till jämnstora biffar - räkna med en biff per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök i 3-4 min, eller tills den mjukat. Fös löken åt sidan i pannan och stek biffarna i 4-5 min på varje sida tills de är genomstekta. VIKTIGT: Persiljebiffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered vårsallad
4

Skiva rädisor [1/2 påse, 2 pers] och gemsallad tunt. Blanda dem i en skål tillsammans med en skvätt olivolja* och citronjuice. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Blanda potatissallad
5

Häll av potatisen när den är färdigkokt. Blanda den sedan med citronzest, hälften av gräddfilen och den resterande persiljan (spara lite till garnering). Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp en persiljebiff, lök och krämig potatissallad på varje tallrik tillsammans med krispig vårsallad. Garnera med persilja och servera med resterande gräddfil och citronklyftor vid sidan av.