HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPersiljebiffar
topBanner
Persiljebiffar

Persiljebiffar

med nötfärs, vårsallad och krämig potatissallad

Barnvänlig

Sätt färg på vardagslunken med harmoniskt saftiga persiljebiffar som tillsammans med en krämig potatissallad kommer sätta dig i kulinarisk trance. Servera med en fräsch vårsallad och avnjut i sakta mak – den här måltiden vill du inte ska ta slut.

Allergener:glutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Rödlök

30 g

Kruspersilja

1 st

Citron

½ tsk

Nötfärs

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Potatis

Rädisor

Gemsallad

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1321.9348 kJ
Energi (kcal)315.95 kcal
Fett16.515 g
varav mättat7 g
Kolhydrater11.5125 g
varav socker10.6 g
Protein29.7925 g
Salt1.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Dela potatis (skalning valfritt) på hälften. Lägg halvorna i en stor kastrull och och täck med vatten*. Krydda med en nypa salt* och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 20-25 min.

2

Skiva rödlök tunt. Finhacka persilja. Riv citronzest tills du har en generös nypa och dela citronen i klyftor. Blanda nötfärs, panko, ägg*, salt* [1/2 tsk, 2 pers, | 1 tsk, 4 pers] och hälften av persiljan i en skål.  VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

3

Forma färsen till jämnstora biffar - räkna med en biff per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök i 3-4 min, eller tills den mjukat. Fös löken åt sidan i pannan och stek biffarna i 4-5 min på varje sida tills de är genomstekta. VIKTIGT: Persiljebiffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Skiva rädisor [1/2 påse, 2 pers] och gemsallad tunt. Blanda dem i en skål tillsammans med en skvätt olivolja* och citronjuice. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Häll av potatisen när den är färdigkokt. Blanda den sedan med citronzest, hälften av gräddfilen och den resterande persiljan (spara lite till garnering). Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

6

Lägg upp en persiljebiff, lök och krämig potatissallad på varje tallrik tillsammans med krispig vårsallad. Garnera med persilja och servera med resterande gräddfil och citronklyftor vid sidan av.