Persiljebiffar

Persiljebiffar

med nötfärs, vårsallad och krämig potatissallad

Barnvänlig

Sätt färg på vardagslunken med harmoniskt saftiga persiljebiffar som tillsammans med en krämig potatissallad kommer sätta dig i kulinarisk trance. Servera med en fräsch vårsallad och avnjut i sakta mak – den här måltiden vill du inte ska ta slut.

Allergener:glutenäggmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

300 g

Potatis

1 st

Rödlök

1 påse

Kruspersilja

1 st

Citron

250 g

Nötfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

75 g

Rädisor

1 st

Gemsallad

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

½ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2272 kJ
Energi (kcal)543 kcal
Fett22 g
varav mättat10 g
Kolhydrater46 g
varav socker20 g
Kostfiber5 g
Protein36 g
Salt1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Dela potatis (skalning valfritt) på hälften. Lägg halvorna i en stor kastrull och och täck med vatten. Krydda med en nypa salt och låt koka upp.Sänk värmen och låt sjuda i 20-25 min.

2

Skiva rödlök tunt.Finhacka persilja.Riv citronzest tills du har en generös nypa och dela citronen i klyftor.Blanda nötfärs, panko, ägg, salt [1/2 tsk, 2 pers, | 1 tsk, 4 pers] och hälften av persiljan i en skål.VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

3

Forma färsen till jämnstora biffar - räkna med en biff per person.Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök i 3-4 min, eller tills den mjukat.Fös löken åt sidan i pannan och stek biffarna i 4-5 min på varje sida tills de är genomstekta.VIKTIGT: Persiljebiffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Skiva rädisor [1/2 påse, 2 pers] och gemsallad tunt. Blanda dem i en skål tillsammans med en skvätt olivolja och citronjuice. Krydda med en nypa salt och peppar*.

5

Häll av potatisen när den är färdigkokt. Blanda den sedan med citronzest, hälften av gräddfilen och den resterande persiljan (spara lite till garnering). Smaksätt med en nypa salt och peppar.

6

Lägg upp en persiljebiff, lök och krämig potatissallad på varje tallrik tillsammans med krispig vårsallad.Garnera med persilja och servera med resterande gräddfil och citronklyftor vid sidan av.