
Sätt färg på vardagslunken med harmoniskt saftiga persiljebiffar som tillsammans med en krämig potatissallad kommer sätta dig i kulinarisk trance. Servera med en fräsch vårsallad och avnjut i sakta mak – den här måltiden vill du inte ska ta slut.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Rödlök
1
Kruspersilja
1
Citron
250
Nötfärs
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
300
Potatis
75
Rädisor
90
Sallad
75
Gräddfil
1
Ägg
½
Salt

Dela potatis (skalning valfritt) på hälften. Lägg halvorna i en stor kastrull och och täck med vatten*. Krydda med en nypa salt* och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 20-25 min.

Skiva rödlök tunt. Finhacka persilja. Riv citronzest tills du har en generös nypa och dela citronen i klyftor. Blanda nötfärs, panko, ägg*, salt* [1/2 tsk, 2 pers, | 1 tsk, 4 pers] och hälften av persiljan i en skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Forma färsen till jämnstora biffar - räkna med en biff per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök i 3-4 min, eller tills den mjukat. Fös löken åt sidan i pannan och stek biffarna i 4-5 min på varje sida tills de är genomstekta. VIKTIGT: Persiljebiffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Skiva rädisor [1/2 påse, 2 pers] och gemsallad tunt. Blanda dem i en skål tillsammans med en skvätt olivolja* och citronjuice. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Häll av potatisen när den är färdigkokt. Blanda den sedan med citronzest, hälften av gräddfilen och den resterande persiljan (spara lite till garnering). Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Lägg upp en persiljebiff, lök och krämig potatissallad på varje tallrik tillsammans med krispig vårsallad. Garnera med persilja och servera med resterande gräddfil och citronklyftor vid sidan av.

