Paprikakryddad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paprikakryddad kyckling

Paprikakryddad kyckling

med rostade grönsaker och srirachamajonnäs

Kyckling, potatis och grönsaker. Det har ni säkert lagat många gånger. Vi tror ändå vi lyckas överraska lite med kvällens underbart goda kombination. Vi kryddar kyckling med vår egen kryddblandning som vi kallar Mamas favorit, bryner den, och låter den sen stekas färdig i ugnen i sällskap av lök, morot, potatis och majs. Vi toppar härligheterna med krämig och spicy srirachamajonnäs.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Rödlök

2

Morot

50

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

300

Kycklingbröstfilé

60

Salladsmix

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1

Majs

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)640 kcal
Energi (kJ)2677 kJ
Fett22.1 g
varav mättat3.3 g
Kolhydrater66.8 g
varav socker17.5 g
Protein44 g
Salt1.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Tärna oskalad morot och potatis i 2 cm stora bitar. 

Rosta grönsaker
2

Placera lök, morot och potatis på ena sida av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. 

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene. 

Förbered råvaror
3

Skölj salladsmix.

Häll majs. 

Krydda kyckling med Mamas favorit och salt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Rosta kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt.

Ta ut plåten med grönsaker när det återstår 10 min av tillagningstiden. Toppa grönsakerna med majs och placera kyckling på den andra sidan av plåten. 

Tillaga i ugnen i 11-12 min, tills kyckling är genomstekt. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt salladsmix
5

Skär kyckling i tunna skivor. 

Blanda salladsmix tillsammans med rostade grönsaker på plåten.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker och kyckling på tallrikar. 

Servera med srirachamajonnäs.