Kyckling, potatis och grönsaker. Det har ni säkert lagat många gånger. Vi tror ändå vi lyckas överraska lite med kvällens underbart goda kombination. Vi kryddar kyckling med vår egen kryddblandning som vi kallar Mamas favorit, bryner den, och låter den sen stekas färdig i ugnen i sällskap av lök, morot, potatis och majs. Vi toppar härligheterna med krämig och spicy srirachamajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
1
Rödlök
2
Morot
50
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
300
Kycklingbröstfilé
60
Salladsmix
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1
Majs
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Tärna oskalad morot och potatis i 2 cm stora bitar.
Placera lök, morot och potatis på ena sida av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene.
Skölj salladsmix.
Häll majs.
Krydda kyckling med Mamas favorit och salt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt.
Ta ut plåten med grönsaker när det återstår 10 min av tillagningstiden. Toppa grönsakerna med majs och placera kyckling på den andra sidan av plåten.
Tillaga i ugnen i 11-12 min, tills kyckling är genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skär kyckling i tunna skivor.
Blanda salladsmix tillsammans med rostade grönsaker på plåten.
Lägg upp rostade grönsaker och kyckling på tallrikar.
Servera med srirachamajonnäs.