Pannstekta ostfritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta ostfritters

Pannstekta ostfritters

med krispig kålsallad och asiatisk dressing

Upplev magnifika smakkompositioner med dessa ostfritters på morötter, salladslök och chili. Servera dem med majonnäsbaserad asiatisk dressing och kålsallad prydd med knapriga jordnötter.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Stark
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete
Jordnötter
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 portionspåse

Koriander

1 st

Grillost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Morot

1 st

Salladslök

1 st

Gurka

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ g

Chiliflakes

1 st

Lime

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 2)

6 msk

Vetemjöl (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)907 kcal
Energi (kJ)3796 kJ
Fett59.23 g
varav mättat26.4 g
Kolhydrater47.59 g
varav socker16 g
Protein43.46 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Riv morot (oskalad) och grillost.

Skär salladslök i tunna skivor.

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Blanda smet
2

Vispa ägg [2 st | 4 st], Ginger Ninja och grönsaksbuljong i en stor skål.

Rör i morot, grillost, salladslök och en nypa chili flakes [1/2 paket, 2P]. Blanda ordentligt.

Rör i vetemjöl [1 dl | 2 dl] och en generös nypa peppar.

TIPS: Det är enklast att blanda smeten med händerna. 

Stek fritters
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Med en sked, lägg i tillräckligt med smet i klickar så att det blir 2 fritters per person. Platta till dem med en stekspade och stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resten av smeten.

TIPS: Vänd inte fritters för tidigt, då kan de gå sönder.

Förbered sallad
4

Skär lime i klyftor.

Grovhacka jordnötter.

Blanda kålmix, gurka och jordnötter, olivolja [1 msk | 2 msk], en generös skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en skål.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander.

Servera
6

Lägg upp fritters och kålsallad på tallrikar.

Garnera med koriander och servera med asiatisk majonnäs och resterande limeklyftor.