HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannstekta Ostfritters
topBanner
Pannstekta ostfritters

Pannstekta ostfritters

med krispig kålsallad och asiatisk dressing

Upplev magnifika smakkompositioner med dessa ostfritters med morötter, salladslök och chili. Servera dem med majonnäsbaserad asiatisk dressing och kålsallad med gurka och knapriga jordnötter.

Taggar:SnabbVegetariskStarkMax 50g kolhydrater
Allergener:SesamÄggSenapSojaGlutenVeteJordnötterMjölkSelleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Vitlöksflörter

150 g

Kålmix

(Kan innehållaSelleri)

50 g

Asiatisk majonnäs

(InnehållerSesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(InnehållerJordnötterKan innehållaSesam, Nötter)

1 portionspåse

Koriander

1 st

Grillost

(InnehållerMjölk)

1 st

Morot

1 st

Salladslök

½ st

Röd chili

1 st

Gurka

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 2)

6 msk

Vetemjöl (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)889 kcal
Energi (kJ)3718 kJ
Fett58.15 g
varav mättat26.2 g
Kolhydrater47.14 g
varav socker15.5 g
Protein43.24 g
Salt5.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Riv grillost och oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

2

Vispa ägg [2 st | 4 st], Vitlöksflörter och grönsaksbuljong i en bunke. Tillsätt morot, grillost, salladslök och chili. Blanda ordentligt. Rör i vetemjöl [1 dl | 2 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar. TIPS: Det är enklast att blanda smeten med händerna.

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Med en sked, lägg i tillräckligt med smet i klickar så att det blir 2 fritters per person. Platta till dem med en stekspade och stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resten av smeten. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

4

Grovhacka jordnötter. Blanda kålmix, gurka och jordnötter, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en skål.

5

Grovhacka koriander.

6

Lägg upp fritters och kålsallad på tallrikar. Garnera med koriander och servera med asiatisk majonnäs.