Pannstekta ostfritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta ostfritters

Pannstekta ostfritters

med krispig kålsallad och asiatisk dressing

Upplev magnifika smakkompositioner med dessa ostfritters med morötter, salladslök och chili. Servera dem med majonnäsbaserad asiatisk dressing och kålsallad med gurka och knapriga jordnötter.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Stark
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete
Jordnötter
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Vitlöksflörter

150

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

50

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

20

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1

Koriander

1

Grillost

(Innehåller Mjölk)

1

Morot

1

Salladslök

½

Röd chili

1

Gurka

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 2)

6

Vetemjöl (steg 2)

1

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)889 kcal
Energi (kJ)3718 kJ
Fett58.15 g
varav mättat26.2 g
Kolhydrater47.14 g
varav socker15.5 g
Protein43.24 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Riv grillost och oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Blanda färs
2

Vispa ägg [2 st | 4 st], Vitlöksflörter och grönsaksbuljong i en bunke. Tillsätt morot, grillost, salladslök och chili. Blanda ordentligt. Rör i vetemjöl [1 dl | 2 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar. TIPS: Det är enklast att blanda smeten med händerna.

Stek fritters
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Med en sked, lägg i tillräckligt med smet i klickar så att det blir 2 fritters per person. Platta till dem med en stekspade och stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resten av smeten. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Blanda sallad
4

Grovhacka jordnötter. Blanda kålmix, gurka och jordnötter, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en skål.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander.

Servera
6

Lägg upp fritters och kålsallad på tallrikar. Garnera med koriander och servera med asiatisk majonnäs.