Pannstekta ostfritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta ostfritters

Pannstekta ostfritters

med krispig kålsallad och asiatisk dressing

Upplev magnifika smakkompositioner med dessa ostfritters på morötter, salladslök och chili. Servera dem med majonnäsbaserad asiatisk dressing och kålsallad prydd med knapriga jordnötter.

Taggar:
One Pan
Snabb
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete
Jordnötter
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Vitlöksflörter

150

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

50

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

20

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1

Koriander

1

Grillost

(Innehåller Mjölk)

1

Morot

1

Salladslök

½

Röd chili

1

Gurka

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 2)

6

Vetemjöl (steg 2)

1

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)889 kcal
Energi (kJ)3718 kJ
Fett58.15 g
varav mättat26.2 g
Kolhydrater47.14 g
varav socker15.5 g
Protein43.24 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Riv grillost och oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Blanda smet
2

Vispa ägg [2 st | 4 st], Vitlöksflörter och grönsaksbuljong i en bunke. Tillsätt morot, grillost, salladslök och chili. Blanda ordentligt. Rör i vetemjöl [1 dl | 2 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar. TIPS: Det är enklast att blanda smeten med händerna.

Stek fritters
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Forma smeten till fritters (2 per person), och stek i 5-6 min per sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta. Låt dem sedan rinna av på en tallrik klädd med hushållspapper.

Förbered sallad
4

Grovhacka jordnötter. Blanda kålmix, gurka och jordnötter, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en skål.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander.

Servera
6

Fördela fritters och kålsallad mellan era tallrikar. Garnera med koriander och servera med asiatisk majonnäs.