HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannstekta Ostfritters
topBanner
Pannstekta ostfritters

Pannstekta ostfritters

med krispig kålsallad och asiatisk dressing

Populär

Upplev magnifika smakkompositioner med dessa fritters på riven grillost, morötter, salladslök och chili. Servera dem med majonnäsbaserad asiatisk dressing och kålsallad prydd med knapriga jordnötter.

Taggar:SnabbVegetariskStarkMax 50g kolhydrater
Allergener:äggglutensojasenapsesamjordnöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Vitlöksflörter

150 g

Kålmix

(Kan innehållaselleri)

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehållerägg, gluten, soja, senap, sesam)

1 st

Lime

20 g

Saltade jordnötter

(InnehållerjordnötterKan innehållasesam, nötter)

1 portionspåse

Koriander

1 st

Grillost

(Innehållermjölk)

1 st

Morot

1 st

Salladslök

½ st

Chili

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 2)

6 msk

Vetemjöl (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)898 kcal
Energi (kJ)3759 kJ
Fett58.08 g
varav mättat26.1 g
Kolhydrater49.49 g
varav socker15.8 g
Protein43.44 g
Salt4.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Riv grillost och oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

2

Vispa ägg* [2 st | 4 st] och Vitlöksflörter i en bunke. Tillsätt morot, grillost, salladslök och chili. Blanda ordentligt. Rör i vetemjöl* [1 dl | 2 dl], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar*. TIPS: Det är enklast att blanda smeten med händerna.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Forma smeten till fritters (2 per person), och stek i 5-6 min per sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta. Låt dem sedan rinna av på en tallrik klädd med hushållspapper.

4

Dela lime i klyftor. Grovhacka jordnötter. Blanda olivolja* [1 msk | 2 msk], en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en stor salladsskål. Tillsätt kålmix, gurka och jordnötter, och vänd salladen.

5

Grovhacka koriander.

6

Fördela fritters och kålsallad mellan era tallrikar. Garnera med koriander. Servera med asiatisk majonnäs och limeklyftor.