
Pannstekta ostfritters
med krispig kålsallad och asiatisk dressing
Upplev magnifika smakkompositioner med dessa ostfritters på morötter, salladslök och chili. Servera dem med majonnäsbaserad asiatisk dressing och kålsallad prydd med knapriga jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
4
Vitlöksflörter
150
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
20
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1
Koriander
1
Grillost
(Innehåller Mjölk)
1
Morot
1
Salladslök
½
Röd chili
1
Gurka
Ingår inte i din leverans
2
Ägg (steg 2)
6
Vetemjöl (steg 2)
1
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 2)
Köksredskap
Instruktioner
Riv grillost och oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Vispa ägg [2 st | 4 st] och Vitlöksflörter i en bunke. Tillsätt morot, grillost, salladslök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och chili. Blanda ordentligt. Rör i vetemjöl [1 dl | 2 dl] och en generös nypa peppar. TIPS: Det är enklast att blanda smeten med händerna.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Forma smeten till fritters (2 per person), och stek i 5-6 min per sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta. Låt dem sedan rinna av på en tallrik klädd med hushållspapper.
Grovhacka jordnötter. Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppari en stor salladsskål. Tillsätt kålmix, gurka och jordnötter, och vänd salladen.
Grovhacka koriander.
Fördela fritters och kålsallad mellan era tallrikar. Garnera med koriander och servera med asiatisk majonnäs.