topBanner
Pannstekta nötfärsbiffar

Pannstekta nötfärsbiffar

med pärlcouscous och paprikasallad

Sätt färg på vardagslunken med harmoniskt saftiga nötfärsbiffar som tillsammans med gul, grön och röd paprika kommer att skapa nya kulörer i dina smaklökars lista över favoritaromer. Cajunkryddans exotiska pigment blandar sig perfekt med pärlcouscous och parmesan i det här familjeäventyret som toppas med grönskande bladpersilja.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradAvancerad
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

1 påse

Bladpersilja

1 st

Rödlök

1 st

Röd paprika

½ st

Grön paprika

½ st

Gul paprika

250 g

Nötfärs

2 g

Cajun kryddmix

1 burk

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3527 kJ
Energi (kcal)843 kcal
Fett40 g
varav mättat22 g
Kolhydrater74 g
varav socker26 g
Protein43 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Lägg pärlcouscous i en kastrull och täck grynen precis med vatten*. Koka upp och låt sedan sjuda med lock i 12-14 min, eller tills al dente.

TIPS: Rör om regelbundet för att undvika att couscousen fastnar i botten.

2

Riv parmesan och finhacka persilja. Halvera, skala och skiva lök tunt. Halvera paprika, skär bort kärnhus och skiva tunt.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök och paprika i 5 min.

Blanda nötfärs med Cajun kryddmix, salt och peppar i en skål. Forma färsen till 1 biff per person.

4

Lägg biffarna i samma stekpanna som grönsakerna. Stek i 4-5 min på vardera sida, eller tills genomstekta. Paprikan och löken ska bli riktigt mjuka.

VIKTIGT: Nötfärsbiffarna är färdig när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

TIPS: Använd två stekpannor om det blir är för lite plats med en.

5

Häll av couscousen i en sil och häll sedan tillbaka till kastrullen. Lägg i crème fraîche, parmesan och persilja. Krydda med salt och peppar. Lägg på ett lock så det håller sig varmt.

6

Servera nötfärsbiffarna med stekta grönsaker och krämig couscous.

Smaklig måltid!