Pannstekta nötfärsbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta nötfärsbiffar

Pannstekta nötfärsbiffar

med pärlcouscous och paprikasallad

.

Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Paprika

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

20

Finriven ost

1

Bladpersilja

1

Rödlök

1

Röd paprika

½

Grön paprika

Nötfärs

2

Ay Cajun-ba

150

Crème fraiche

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)296 kcal
Energi (kJ)1238 kJ
Fett0.94 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater60.35 g
varav socker3 g
Protein10.2 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Lägg pärlcouscous i en kastrull och täck grynen precis med vatten*. Koka upp och låt sedan sjuda med lock i 12-14 min, eller tills al dente. TIPS: Rör om regelbundet för att undvika att couscousen fastnar i botten.  

2

Riv parmesan och finhacka persilja. Halvera, skala och skiva lök tunt. Halvera paprika, skär bort kärnhus och skiva tunt.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök och paprika i 5 min.Blanda nötfärs med Cajun kryddmix, salt* och peppar* i en skål. Forma färsen till 1 biff per person.

4

Lägg biffarna i samma stekpanna som grönsakerna. Stek i 4-5 min på vardera sida, eller tills genomstekta. Paprikan och löken ska bli riktigt mjuka. VIKTIGT: Nötfärsbiffarna är färdig när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.TIPS: Använd två stekpannor om det blir är för lite plats med en. 

5

Häll av couscousen i en sil och häll sedan tillbaka till kastrullen. Lägg i crème fraîche, parmesan och persilja. Krydda med salt* och peppar*. Lägg på ett lock så det håller sig varmt.

6

Servera nötfärsbiffarna med stekta grönsaker och krämig couscous.