170 g
Gul paprika
Pärlcouscous
(Innehållergluten)Finriven ost
(Innehållermjölk, ägg)Bladpersilja
Rödlök
Röd paprika
Grön paprika
Nötfärs
Ay Cajun-ba
(Innehållersulfiter)Crème fraiche
(Innehållermjölk)Lägg pärlcouscous i en kastrull och täck grynen precis med vatten*. Koka upp och låt sedan sjuda med lock i 12-14 min, eller tills al dente. TIPS: Rör om regelbundet för att undvika att couscousen fastnar i botten.
Riv parmesan och finhacka persilja. Halvera, skala och skiva lök tunt. Halvera paprika, skär bort kärnhus och skiva tunt.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök och paprika i 5 min.Blanda nötfärs med Cajun kryddmix, salt* och peppar* i en skål. Forma färsen till 1 biff per person.
Lägg biffarna i samma stekpanna som grönsakerna. Stek i 4-5 min på vardera sida, eller tills genomstekta. Paprikan och löken ska bli riktigt mjuka. VIKTIGT: Nötfärsbiffarna är färdig när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.TIPS: Använd två stekpannor om det blir är för lite plats med en.
Häll av couscousen i en sil och häll sedan tillbaka till kastrullen. Lägg i crème fraîche, parmesan och persilja. Krydda med salt* och peppar*. Lägg på ett lock så det håller sig varmt.
Servera nötfärsbiffarna med stekta grönsaker och krämig couscous.