HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannstekta Halloumifritters
topBanner
Pannstekta halloumifritters

Pannstekta halloumifritters

med fyllig kålsallad och asiatisk dressing

Upplev magnifika smakkompositioner med dessa halloumifritters på morötter, salladslök och chili. Servera dem med majonnäsbaserad asiatisk dressing och kålsallad prydd med knapriga jordnötter.

Taggar:VegetariskSnabbOne Pan
Allergener:glutenäggsenapsojasesamjordnöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Vitlöksflörter

150 g

Kålmix

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehållergluten, ägg, senap, soja, sesam)

1 st

Ekologisk lime

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

1 portionspåse

Koriander

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

1 st

Morot

1 st

Salladslök

½ st

Chili

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg* (steg 2)

(Innehållerägg)

6 msk

Vetemjöl* (steg 2)

(Innehållergluten)

1 msk

Olivolja* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3760.4954 kJ
Energi (kcal)898.78 kcal
Fett57.9706 g
varav mättat20.2 g
Kolhydrater50.229 g
varav socker16 g
Protein40.4315 g
Salt3.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Riv halloumi och oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

2

Vispa ägg* [2 st | 4 st] och Vitlöksflörter i en bunke. Tillsätt morot, halloumi, salladslök och chili. Blanda ordentligt. Rör i vetemjöl* [1 dl | 2 dl] och en generös nypa peppar*. TIPS: Det är enklast att blanda smeten med händerna.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Forma smeten till fritters (2 per person), och stek i 5-6 min per sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta. Låt dem sedan rinna av på en tallrik klädd med hushållspapper.

4

Dela lime i klyftor. Grovhacka jordnötter. Blanda olivolja* [1 msk | 2 msk], en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en stor salladsskål. Tillsätt kålmix, gurka och jordnötter, och vänd salladen.

5

Grovhacka koriander.

6

Fördela fritters och kålsallad mellan era tallrikar. Garnera med koriander och servera med asiatisk majonnäs och limeklyftor.