Pannstekta halloumifritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta halloumifritters

Pannstekta halloumifritters

med fyllig kålsallad och asiatisk dressing

Upplev magnifika smakkompositioner med dessa halloumifritters på morötter, salladslök och chili. Servera dem med majonnäsbaserad asiatisk dressing och kålsallad prydd med knapriga jordnötter.

Taggar:
One Pan
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Vitlöksflörter

150

Kålmix

50

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

1

Ekologisk lime

20

Jordnötter

1

Koriander

200

Halloumi

1

Morot

1

Salladslök

½

Röd chili

1

Gurka

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 2)

6

Vetemjöl (steg 2)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)836 kcal
Energi (kJ)3496 kJ
Fett52.65 g
varav mättat19.4 g
Kolhydrater48.78 g
varav socker15.3 g
Protein37.91 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Riv halloumi och oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Blanda smet
2

Vispa ägg* [2 st | 4 st] och Vitlöksflörter i en bunke. Tillsätt morot, halloumi, salladslök och chili. Blanda ordentligt. Rör i vetemjöl* [1 dl | 2 dl] och en generös nypa peppar*. TIPS: Det är enklast att blanda smeten med händerna.

Stek fritters
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Forma smeten till fritters (2 per person), och stek i 5-6 min per sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta. Låt dem sedan rinna av på en tallrik klädd med hushållspapper.

Förbered sallad
4

Dela lime i klyftor. Grovhacka jordnötter. Blanda olivolja* [1 msk | 2 msk], en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en stor salladsskål. Tillsätt kålmix, gurka och jordnötter, och vänd salladen.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander.

Servera
6

Fördela fritters och kålsallad mellan era tallrikar. Garnera med koriander och servera med asiatisk majonnäs och limeklyftor.