Pannstekta halloumifritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta halloumifritters

Pannstekta halloumifritters

med fluffig myntacouscous och grönsallad

Har du barn som älskar nuggets och köttbullar? Sedan frestar vi med en maträtt i samma stil, nämligen fantastiskt krispiga halloumifritter, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serveras de läckra fritters med pärlcouscous, en underbar sallad med gurka och paprika, och en vacker grön myntadressing.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

200

Halloumi

1

Vitlöksklyfta

4

Medelhavets Pärla

150

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1

Mynta

200

Fullkornscouscous

60

Salladsmix

1

Gurka

1

Paprika

1

Chiliflakes

4

Grönsaksbuljong

1

Morot

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 2)

6

Vetemjöl (steg 2)

2.5

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1074 kcal
Energi (kJ)4493 kJ
Fett39.87 g
varav mättat22.4 g
Kolhydrater118.31 g
varav socker21.5 g
Protein54.7 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Riv halloumi och morot (oskalad). Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda färs
2

Vispa ägg* [2 st | 4 st] och Medelhavets Pärla i en stor skål. Rör i morot, halloumi, vitlök och chili flakes. Tillsätt vetemjöl* [1 dl | 2 dl], en generös nypa salt* och peppar*. Blanda väl. Forma färs till fritters (3 per pers) och ställ in dem i kylskåpet.

Tillaga couscous
3

Koka upp vatten* [2½ dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och eventuellt en skvätt olivolja*, och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

Förbered grönsaker
4

Finhacka mynta. Tärna paprika och gurka i 2 cm stora bitar. Skölj salladsmix.

Stek fritters
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fritters i 4 min på varje sida. Lägg över till en tallrik med hushållspapper. TIPS: Vänd inte fritters för tidigt, då kan de flyta ut.Blanda färdig couscous med mynta, gurka och paprika. Blanda salladsmix med en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

Servera
6

Lägg upp couscous, halloumifritters och sallad på tallrikar. Toppa med en klick yoghurt.