
Pannstekta halloumifritters
med fluffig myntacouscous och grönsallad
Har du barn som älskar nuggets och köttbullar? Sedan frestar vi med en maträtt i samma stil, nämligen fantastiskt krispiga halloumifritter, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serveras de läckra fritters med pärlcouscous, en underbar sallad med gurka och paprika, och en vacker grön myntadressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
200
Halloumi
1
Vitlöksklyfta
4
Medelhavets Pärla
150
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Mynta
200
Fullkornscouscous
60
Salladsmix
1
Gurka
1
Paprika
1
Chili flakes
4
Grönsaksbuljong
1
Morot
Ingår inte i din leverans
2
Ägg (steg 2)
6
Vetemjöl (steg 2)
2.5
Vatten (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner
Riv halloumi och morot (oskalad). Finhacka eller pressa vitlök.
Vispa ägg* [2 st | 4 st] och Medelhavets Pärla i en stor skål. Rör i morot, halloumi, vitlök och chili flakes. Tillsätt vetemjöl* [1 dl | 2 dl], en generös nypa salt* och peppar*. Blanda väl. Forma färs till fritters (3 per pers) och ställ in dem i kylskåpet.
Koka upp vatten* [2½ dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och eventuellt en skvätt olivolja*, och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.
Finhacka mynta. Tärna paprika och gurka i 2 cm stora bitar. Skölj salladsmix.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fritters i 4 min på varje sida. Lägg över till en tallrik med hushållspapper. TIPS: Vänd inte fritters för tidigt, då kan de flyta ut.Blanda färdig couscous med mynta, gurka och paprika. Blanda salladsmix med en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.
Lägg upp couscous, halloumifritters och sallad på tallrikar. Toppa med en klick yoghurt.