Har ni sparat denna rätt till helgen, eller har ni valt att den ska sätta guldkant på en vardagskväll? Oavsett vad, kommer ni inte att bli besvikna. Vi bjuder på pannstekta fläskmedaljonger med en ljuvlig brunsås och väldoftande timjanpotatis. Ett fräscht tillbehör är en krispig äppelsallad med spenat, morot och senap.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskytterfilé
100 g
Brunsås
(Innehåller Mjölk)
25 g
Lingonsylt
500 g
Potatis
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Äpple
1 st
Morot
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
1 portionspåse
Timjan
1 msk
Smör (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Smör (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 4)
½ msk
Vetemjöl (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Under tiden, plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar].
Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen tillsammans med timjan, smör [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar.
Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.
Skär kött i skivor (3 per person) på en separat skärbräda och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 2–3 min på varje sida, tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skölj spenat.
Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme (torka inte ur den).
Blanda smör [1/2 msk | 1 msk] och mjöl [1/2 msk | 1 msk] i pannan.
Rör i brunsås, vatten [1 msk | 2 msk] och lingonsylt [1/2 paket, 2P] och sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.
Tillsätt kött i såsen och sjud på låg värme tills köttet är varmt, 1 min.
Under tiden, blanda spenat, äpple, morot, honung- och senapsdressing och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Lägg upp timjanpotatis, fläskmedaljonger och äppelsallad på tallrikar.
Toppa kött med sås.