
Njut av havets läckra smaker med vår pannstekta sej som serveras i en smakrik smörsås med tärnat äpple och kapris. Vi lagar dessutom honungs- och citrusfruktrostad palsternacka och ett krämigt potatismos med morot som fulländar denna smarriga fiskrätt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Palsternacka
1 st
Citrusfrukt
12.5 g
Honung
250 g
Potatis
2 st
Morot
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
1 st
Äpple
1 st
Lök
15 g
Kapris
1 st
Körvel
¼ tsk
Salt till grönsaker
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Mjöl till panering
3 msk
Smör till sås
2 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skala och skär palsternacka i kvartar.
Halvera citrusfrukt.
Placera palsternacka på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, honung, en skvätt citrusfruktsaft, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuk.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis och morot i 2 cm stora bitar.
Koka potatis och morot i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis och morot med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Under tiden, skala och tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Finhacka schalottenlök.
Grovhacka körvel.

Torka av fisk med hushållspapper. Krydda med salt och vänd i mjöl.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Tillsätt äpple, schalottenlök, kapris, smör, vatten, salt och en nypa peppar till pannan med fisk.
Sjud i 1 min, eller tills såsen tjocknar något.

Lägg upp mos, palsternacka och fisk på tallrikar.
Skeda sås över fisk och garnera med körvel.