Pannstekt sej i äppel- och kaprissås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt sej i äppel- och kaprissås

Pannstekt sej i äppel- och kaprissås

med honungsrostad palsternacka och mos

Njut av havets läckra smaker med vår pannstekta sej som serveras i en smakrik smörsås med tärnat äpple och kapris. Vi lagar dessutom honungs- och citronrostad palsternacka och ett krämigt potatismos med morot som fulländar denna smarriga fiskrätt.

Allergener:
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Palsternacka

1 st

Citron

12.5 g

Honung

250 g

Bakpotatis

2 st

Morot

250 g

Sej

(Innehåller: Fisk)

1 st

Äpple

1 st

Schalottenlök

15 g

Kapris

1 st

Körvel

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till fisk

3 msk

Smör till sås

2 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2535 kJ
Energi (kcal)606 kcal
Fett21.5 g
varav mättat12.8 g
Kolhydrater76.2 g
varav socker31.4 g
Protein29.5 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Rosta palsternacka
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skala och skär palsternacka i kvartar.

Halvera citron.

Placera palsternacka på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, honung, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuk.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Laga mos
2

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis och morot i 2 cm stora bitar.

Koka potatis och morot i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis och morot med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered råvaror
3

Under tiden, skala och tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Finhacka schalottenlök.

Grovhacka körvel.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper. Krydda med salt och vänd i mjöl.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Laga sås
5

Tillsätt äpple, schalottenlök, kapris, smör, vatten, salt och en nypa peppar till pannan med fisk.

Sjud i 1 min, eller tills såsen tjocknar något.

Servera
6

Lägg upp mos, palsternacka och fisk på tallrikar.

Skeda sås över fisk och garnera med körvel.