Njut av havets läckra smaker med vår pannstekta sej som serveras i en smakrik smörsås med tärnat äpple och kapris. Vi lagar dessutom honungs- och citronrostad palsternacka och ett krämigt potatismos med morot som fulländar denna smarriga fiskrätt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Palsternacka
1 st
Citron
12.5 g
Honung
250 g
Bakpotatis
2 st
Morot
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
1 st
Äpple
1 st
Schalottenlök
15 g
Kapris
1 st
Körvel
¼ tsk
Salt till grönsaker
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
1 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till fisk
3 msk
Smör till sås
2 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skala och skär palsternacka i kvartar.
Halvera citron.
Placera palsternacka på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, honung, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuk.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis och morot i 2 cm stora bitar.
Koka potatis och morot i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis och morot med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, skala och tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Finhacka schalottenlök.
Grovhacka körvel.
Torka av fisk med hushållspapper. Krydda med salt och vänd i mjöl.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Tillsätt äpple, schalottenlök, kapris, smör, vatten, salt och en nypa peppar till pannan med fisk.
Sjud i 1 min, eller tills såsen tjocknar något.
Lägg upp mos, palsternacka och fisk på tallrikar.
Skeda sås över fisk och garnera med körvel.