
Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig gräslökssås med grädde, gräslök och buljong. Sejen får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. Vitlöksstekta gröna bönor och zucchini, och mosad potatis passar perfekt till den mustiga gräslökssåsen.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500
Potatis
75
Haricots verts
1
Gräslök
½
Zucchini
½
Citrusfrukt
1
Vitlöksklyfta
4
Kycklingbuljong
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
250
Sej
(Innehåller: Fisk)
½
Olivolja (steg 5)
½
Salt (steg 1)

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar.
Koka potatis i 10-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis grovt med salt [1/2 tsk | 1 tsk] i kastrullen. Tillsätt eventuellt en klick smör. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Ansa haricots verts [1/2 påse, 2P].
Grovhacka zucchini [1/2 st, 2P].
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka gräslök.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek haricots verts och zucchini i 4-5 min tills mjuka.
Tillsätt vitlök, en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar, och stek i ytterligare 1 min. Lägg över i en skål och täck för att hålla på värmen.

Blanda matlagningsgrädde, gräslök (spara lite till garnering) och kycklingbuljong i en skål.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2-3 min. Vänd den försiktigt, och tillsätt gräslökssås.
Stek i ytterligare 3-4 min eller tills genomstekt. Smaka av med salt och peppar.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp potatisstomp, sej och vitlöksgrönsaker på tallrikar.
Skeda gräslökssås över fisken och garnera med resterande gräslök.
Servera med citronklyftor.

