topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt sej

Pannstekt sej

med krämig gräslökssås och potatisstomp

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig gräslökssås med grädde, gräslök och buljong. Sejen får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. Vitlöksstekta gröna bönor och zucchini, och mosad potatis passar perfekt till den mustiga gräslökssåsen.

Taggar:
Glutenfri
Lågkalori
Snabb
Allergener:
Mjölk
Fisk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

75 g

Haricots verts

1 portionspåse

Gräslök

½ st

Zucchini

½ st

Citron

1 st

Vitlöksklyfta

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 msk

Mjölk (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2442 kJ
Energi (kcal)584 kcal
Fett28.2 g
varav mättat17.7 g
Kolhydrater55.8 g
varav socker9.8 g
Protein30.4 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör potatisstomp
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis grovt med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör för att göra moset extra krämigt. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, ansa haricots verts [1/2 paket, 2P].

Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka gräslök.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek haricots verts och zucchini i 4-5 min, tills mjuka.

Tillsätt vitlök, en skvätt citronsaft, salt och peppar. Stek i ytterligare 1 min, eller tills vitlök är väldoftande. Lägg över till en skål med lock.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

Blanda gräslökssås
4

Under tiden, blanda matlagningsgrädde, gräslök och grönsaksbuljong i en liten skål.

Stek fisk
5

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och peppar.

Torka ur stekpannan du använde tidigare och hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] på medelhög värme.

Stek fisk i 2-3 min. Vänd den försiktigt, och tillsätt gräslökssås.

Stek i ytterligare 3-4 min, tills genomstekt. Smaka av med salt och peppar.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp potatisstomp, sej och vitlöksgrönsaker på tallrikar.

Ringla gräslökssås över fisken.

Servera med citronklyftor.