Pannstekt ryggbiff och krämig pepparsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt ryggbiff och krämig pepparsås

Pannstekt ryggbiff och krämig pepparsås

med stekta grönsaker och rosmarinspommes

Oj, är det redan lördag? Vad ska vi äta ikväll? Inga problem, vi har fixat den smarrigaste menyn, som du lagar på under en timme. Underbar, perfekt stekt ryggbiff med spröda rosmarinpommes. Fantastiska tillbehör är vitlöksstekt broccolini, morot och rödlök, och en krämig pepparsås.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus ryggbiff

150 g

Broccolini

2 g

Grovmalen svartpeppar

500 g

Potatis

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rosmarin

1 st

Rödlök

1 st

Morot

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3434 kJ
Energi (kcal)821 kcal
Fett46.5 g
varav mättat26.5 g
Kolhydrater82.1 g
varav socker13.9 g
Protein57 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Tillaga rosmarinspommes
1

Värm ugnen till 240°/220°C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes. Plocka och finhacka blad från rosmarin [½ st, 2P].

Blanda pommes med rosmarin, olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och spröda. 

Förbered grönsaker
2

Skär morot (oskalad) i 5 cm långa stavar.

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Finhacka eller pressa vitlök. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek broccolini, morot, rödlök och en skvätt vatten under omrörning tills precis mjuka, 4-5 min.

Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Lägg över till en skål med lock.

Stek kött
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på hög värme. 

Bryn kött i 1 min per sida. 

Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.

Låt kött vila i ett foliepaket några minuter.

TIPS: Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek köttet i 1-2 min längre för genomstekt. 

Koka sås
5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medellåg värme (behåll eventuell sky) när det återstår 5 min av pommes tillagningstid.

Fräs grovmalen svartpeppar i 20-30 sek. Tillsätt en skvätt vatten och skrapa bitar som fastnat i botten av pannan. 

Tillsätt sedan matlagningsgrädde, kycklingbuljong och en nypa salt. Koka i 1-2 min, eller tills såsen har tjocknat. Tillsätt eventuellt extra sky från foliepaketet.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock. 

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp kött, rosmarinpommes och grönsaker på tallrikar.

Ringla pepparsås över köttet.