
Pannstekt ryggbiff och krämig pepparsås
med stekta grönsaker och rosmarinspommes
Oj, är det redan lördag? Vad ska vi äta ikväll? Inga problem, vi har fixat den smarrigaste menyn, som du lagar på under en timme. Underbar, perfekt stekt ryggbiff med spröda rosmarinpommes. Fantastiska tillbehör är vitlöksstekt broccolini, morot och rödlök, och en krämig pepparsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
300
Angus ryggbiff
150
Broccolini
2
Grovmalen svartpeppar
500
Potatis
2
Vitlöksklyfta
½
Rosmarin
1
Rödlök
1
Morot
100
Brunsås
(Innehåller Mjölk)
Ingår inte i din leverans
½
Salt (steg 1)
¼
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt på båda sidorna.
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes. Plocka och finhacka blad från rosmarin [½ st, 2P].
Blanda pommes med rosmarin, olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar på en plåt med bakplåtspapper.
Baka i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene och spröda.

Skär morot (oskalad) i 5 cm långa stavar.
Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.
Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek broccolini, morot, rödlök och en skvätt vatten under omrörning tills precis mjuka, 4-5 min.
Tillsätt hälften av vitlöken och stek i 1 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Lägg över till en skål med lock.

Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på hög värme.
Bryn kött i 1 min per sida.
Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.
Låt kött vila i ett foliepaket några minuter.
TIPS: Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medellåg värme (behåll eventuell köttsaften) när det återstår 5 min av pommes tillagningstid.
Fräs grovmalen svartpeppar och resterande vitlök i 20-30 sek.
Tillsätt en skvätt vatten, brunsås och en nypa salt. Koka tills såsen tjocknat något, 1-2 min. Tillsätt eventuellt extra köttsaft från foliepaketet.

Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp kött, rosmarinpommes och grönsaker på tallrikar.
Skeda pepparsås över köttet.