HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannstekt Ryggbiff Och Krämig Pepparsås
topBanner
Pannstekt ryggbiff och krämig pepparsås

Pannstekt ryggbiff och krämig pepparsås

med stekta grönsaker och rosmarinspommes

Premium

Oj, är det redan lördag? Vad ska vi äta ikväll? Inga problem, vi har fixat den smarrigaste menyn, som du lagar på under en timme. Underbar, perfekt stekt ryggbiff med spröda rosmarinpommes. Fantastiska tillbehör är vitlöksstekt broccolini, morot och rödlök, och en krämig pepparsås.

Taggar:Under 650 kcalGlutenfriProteinrik
Allergener:Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus ryggbiff

150 g

Broccolini

2 g

Grovmalen svartpeppar

500 g

Potatis

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rosmarin

1 st

Rödlök

1 st

Morot

100 g

Brunsås

(InnehållerMjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)633 kcal
Energi (kJ)2648 kJ
Fett25.59 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater61.42 g
varav socker12.4 g
Protein43.48 g
Salt3.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt på båda sidorna.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes. Plocka och finhacka blad från rosmarin [½ st, 2P].

Blanda pommes med rosmarin, olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar på en plåt med bakplåtspapper.

Baka i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene och spröda.

2

Skär morot (oskalad) i 5 cm långa stavar.

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Finhacka eller pressa vitlök.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek broccolini, morot, rödlök och en skvätt vatten under omrörning tills precis mjuka, 4-5 min.

Tillsätt hälften av vitlöken och stek i 1 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Lägg över till en skål med lock.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på hög värme.

Bryn kött i 1 min per sida.

Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.

Låt kött vila i ett foliepaket några minuter.

TIPS: Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medellåg värme (behåll eventuell köttsaften) när det återstår 5 min av pommes tillagningstid.

Fräs grovmalen svartpeppar och resterande vitlök i 20-30 sek.

Tillsätt en skvätt vatten, brunsås och en nypa salt. Koka tills såsen tjocknat något, 1-2 min. Tillsätt eventuellt extra köttsaft från foliepaketet.

6

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp kött, rosmarinpommes och grönsaker på tallrikar.

Skeda pepparsås över köttet.