Oj, är det redan lördag? Vad ska vi äta ikväll? Inga problem, vi har fixat den smarrigaste menyn, som du lagar på under en timme. Underbar, perfekt stekt ryggbiff med spröda rosmarinpommes. Fantastiska tillbehör är vitlöksstekt broccolini, morot och rödlök, och en krämig pepparsås med grädde.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Angus ryggbiff
150 g
Broccolini
2 g
Grovmalen svartpeppar
½ paket
Matlagningsgrädde
(InnehållerMjölk)500 g
Potatis
2 st
Vitlöksklyfta
½ st
Rosmarin
2 g
Köttbuljong
1 st
Rödlök
1 st
Morot
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Skär potatis (oskalad) i 1 cm pommes. Plocka och finhacka blad från rosmarin [½ st, 2P]. Blanda pommes med rosmarinsblad, olivolja*, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene och spröd.
Skär morot (oskalad) i 5 cm långa stavar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek broccolini, morot, lök och en skvätt vatten* under omrörning tills precis mjuka, 4-5 min. Tillsätt hälften av vitlöken och stek i 1 min. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Lägg över till en skål med lock.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. TIPS: Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medellåg värme (behåll köttsaften från köttet) när det återstår 5 min av pommes tillagningstid. Fräs grovmalen svartpeppar och resterande vitlök, 20-30 sek. Tillsätt en skvätt vatten*, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], köttbuljong [1/2 paket, 2P] och en nypa salt*. Koka tills såsen tjocknat något, 1-2 min. Tillsätt eventuell extra köttsaft från foliepaketet.
Skär kött i tunna skivor. Lägg upp kött, rosmarinpommes och grönsaker på tallrikar. Skeda pepparsås över köttet.