HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannstekt Ryggbiff Och Krämig Pepparsås
topBanner
Pannstekt ryggbiff och krämig pepparsås

Pannstekt ryggbiff och krämig pepparsås

med stekta grönsaker och rosmarinspommes

Premium

Oj, är det redan lördag? Vad ska vi äta ikväll? Inga problem, vi har fixat den smarrigaste menyn, som du lagar på under en timme. Underbar, perfekt stekt ryggbiff med spröda rosmarinpommes. Fantastiska tillbehör är vitlöksstekt broccolini, morot och rödlök, och en krämig pepparsås med grädde.

Taggar:GlutenfriProteinrik
Allergener:Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus ryggbiff

150 g

Broccolini

2 g

Grovmalen svartpeppar

½ paket

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

500 g

Potatis

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rosmarin

2 g

Köttbuljong

1 st

Rödlök

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)680 kcal
Energi (kJ)2843 kJ
Fett31.38 g
varav mättat14.6 g
Kolhydrater59.34 g
varav socker12.5 g
Protein44.18 g
Salt2.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Skär potatis (oskalad) i 1 cm pommes. Plocka och finhacka blad från rosmarin [½ st, 2P]. Blanda pommes med rosmarinsblad, olivolja*, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene och spröd.

2

Skär morot (oskalad) i 5 cm långa stavar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Finhacka eller pressa vitlök.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek broccolini, morot, lök och en skvätt vatten* under omrörning tills precis mjuka, 4-5 min. Tillsätt hälften av vitlöken och stek i 1 min. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Lägg över till en skål med lock.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. TIPS: Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medellåg värme (behåll köttsaften från köttet) när det återstår 5 min av pommes tillagningstid. Fräs grovmalen svartpeppar och resterande vitlök, 20-30 sek. Tillsätt en skvätt vatten*, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], köttbuljong [1/2 paket, 2P] och en nypa salt*. Koka tills såsen tjocknat något, 1-2 min. Tillsätt eventuell extra köttsaft från foliepaketet.

6

Skär kött i tunna skivor. Lägg upp kött, rosmarinpommes och grönsaker på tallrikar. Skeda pepparsås över köttet.