Skip to main content
Pannstekt lax och avokadocrema
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt lax och avokadocrema

Pannstekt lax och avokadocrema

med rostade rotfrukter och rucola

Låt oss laga lax! I kväll kryddar vi denna förstklassiga fisk med citronpeppar och serverar den stekt med ugnsbakade rotfrukter som vi blandar med färsk rucola och toppar med rostade solroskärnor. Men det som gör denna middag till något extra är den underbara avokadocreman med lime och gräddfil som vi serverar som tillbehör.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Pesce
Milk
Celery
Senf

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laxfilé

1 st

Lime

2 st

Morot

1 st

Avokado

75 ml

Gräddfil

500 g

Potatis

4 g

Hello Sunrise

20 g

Solroskärnor

1 st

Rödbeta

40 g

Rucola

2 g

Citronpeppar

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till guacamole

¼ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3354 kJ
Energi (kcal)802 kcal
Fett41.1 g
varav mättat9.9 g
Kolhydrater66.1 g
varav socker15.7 g
Kostfiber15.1 g
Protein38.6 g
Kolesterol100 mg
Salt3.5 g
Potassium1150.5 mg
Calcium9.9 mg
Iron1.2 mg

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis, morot och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, Hello Sunrise, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.

Gör avokadocrema
2

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.

Halvera lime.

Placera avokado, limesaft, gräddfil, salt och en nypa peppar i en tillbringare. Mixa med en stavmixer tills slätt.

TIPS: Om du inte har en stavmixer mosar du avokadon med de andra ingredienserna.

Rosta solroskärnor
3

Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme.

Rosta solroskärnor i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en liten skål.

Stek lax
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med citronpeppar och salt.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Tillsätt rucola
5

Under tiden, skölj rucola.

Vänd färdiga rotfrukter med rucola.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter, rucola och lax på tallrikar.

Servera med en klick avokadocrema.