
Smaka på Italien med vår pannstekta kyckling som serveras med basilikapesto och en klassisk panzanella – tomat- och brödsallad. Vi tillsätter mozzarella och prosciutto till salladen, och så är middagen redo att serveras!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Kycklingbröstfilé
50 g
Prosciutto
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
250 g
Mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Baguette
(Innehåller: Vete, Gluten)
125 g
Körsbärstomater
1 st
Gurka
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Rödlök
1 st
Basilika
1 st
Citron
1 st
Vitlöksklyfta
2 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Olja till pesto
¼ tsk
Salt till pesto

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Tärna baguette i 2 cm stora bitar.
Placera brödbitar på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.
Grädda i ugnen i 5–7 min, eller tills rostade.

Halvera körsbärstomater.
Skär gurka i halvmånar.
Halvera och skär lök i tunna skivor.
Blanda rostat bröd, tomat, gurka, lök, balsamvinäger, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

Halvera prosciuttobitar på längden och rulla ihop till små rosor.
Ställ åt sidan på en tallrik.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med Mamas Favorit och salt.
Stek i 2 min per sida, eller tills brynt. Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, finhacka basilika.
Halvera citron.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda basilika, en generös skvätt citronsaft, vitlök, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Häll av vatten från mozzarella och torka av med hushållspapper.

Lägg upp sallad i djupa tallrikar och toppa med mozzarella (1 per person) och prosciuttorosor.
Servera kyckling på en tallrik vid sidan av och ringla pesto över kyckling och sallad.