topBanner
Pannstekt kyckling

Pannstekt kyckling

med palsternacksmos och ostsås

Har vi några ostälskare på tråden? Några såsälskare? Detta recept är till er! Slå på stort ikväll med en ljuvlig gräddsås smaksatt med vitlök, gräslök och lagrad ost. Såsen bjuder på härlig krämighet och förvaltar ostens umamismak och sälta på bästa sätt. Servera med stekta kycklingfiléer, lent palsternacksmos och en frisk sallad med strimlat äpple och smakrika blad.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Palsternacka

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Kycklingbröstfilé

1 st

Äpple

½ påse

Gräslök

60 g

Salladsmix

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)

msk

Smör* (steg 5)

(Innehållermjölk)

1 msk

Mjölk* (steg 1)

(Innehållermjölk)

2 msk

Vatten* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3275 kJ
Energi (kcal)783 kcal
Fett36 g
varav mättat21 g
Kolhydrater68 g
varav socker18 g
Protein49 g
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skala potatis och palsternacka och skär i 2 cm stora bitar. Koka potatis och palsternacka i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka rotfrukterna i kastrullen. Mosa tillsammans med smör* [2 msk | 4 msk], mjölk* [1 msk | 2 msk] och en nypa salt*. Sätt på ett lock för att hålla det varmt.

2

Ta fram en separat skärbräda, lägg en hand ovanpå kycklingfiléen och skär försiktigt rakt igenom horisontellt så du får två jämnstora filéer. Blanda kyckling med en skvätt olivolja*, Vitlöksflörter, salt* och peppar* i en bunke.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i kycklingen när oljan är uppvärm. Stek i 5-7 min, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik, täck med folie och låt vila i ca 5 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Skölj salladsmix. Kärna ur och skär äpple i tändstickstunna bitar. Finhacka gräslök [1/2 påse, 2P]. Blanda salladsmix, äpple, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Vänd salladen precis innan servering.

5

Finhacka eller pressa vitlök. Smält en klick smör* i stekpannan på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 s. Tillsätt matlagningsgrädde, vatten* [2 msk | 4 msk], riven hårdost, hälften av gräslöken och eventuell köttsaft från kycklingen. Rör om väl. Sjud på låg värme tills såsen tjocknat något, ca 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

TIPS: Tillsätt 1 msk vatten om såsen blir för tjock.

6

Fördela palsternacksmos, pannstekt kyckling och ostsås mellan era tallrikar. Garnera med återstående gräslök och servera med salladen vid sidan av.