HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannstekt Kyckling
topBanner
Pannstekt kyckling

Pannstekt kyckling

med palsternacksmos och ostsås

Har vi några ostälskare på tråden? Några såsälskare? Detta recept är till er! Slå på stort ikväll med en ljuvlig gräddsås smaksatt med vitlök, gräslök och lagrad ost. Såsen bjuder på härlig krämighet och förvaltar ostens umamismak och sälta på bästa sätt. Servera med stekta kycklingfiléer, lent palsternacksmos och en frisk sallad med strimlat äpple och smakrika blad.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Vitlöksflörter

300 g

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

2.67 msk

Kycklingbröstfilé

1 msk

Potatis

2 msk

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Palsternacka

Äpple

Salladsmix

Vitlöksklyfta

Gräslök

Ingår inte i din leverans

Smör

Mjölk

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)339 kcal
Energi (kJ)1417 kJ
Fett21.48 g
varav mättat12.5 g
Kolhydrater2.22 g
varav socker0.8 g
Protein35.04 g
Salt0.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skala potatis och palsternacka och skär i 2 cm stora bitar. Koka potatis och palsternacka i 10-15 min, eller tills de är enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka rotfrukterna i kastrullen. Mosa tillsammans med smör*, mjölk* och en nypa salt*. Sätt på ett lock för att hålla varmt.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Ta fram en separat skärbräda, lägg en hand ovanpå kycklingfiléen och skär försiktigt rakt igenom horisontellt så du får två jämnstora filéer. Blanda kyckling med en skvätt olivolja*, Vitlöksflörter, salt* och peppar* i en bunke.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i kycklingen när oljan är uppvärm. Stek i 3-4 min per sida, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik, täck med folie och låt vila i ca 5 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Kärna ur och skär äpple i tändstickstunna bitar. Finhacka gräslök [1/2 påse, 2 pers]. Blanda salladsmix, äpple, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Vänd salladen precis innan servering.

5

Smält en klick smör* i stekpannan på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek. Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2 pers], vatten* (se ingredienslistan), riven ost, hälften av gräslöken och eventuell köttsaft från kycklingen. Rör om väl. Sjud på låg värme tills såsen tjocknat något, ca 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt 1 msk vatten om såsen blir för tjock.

6

Fördela palsternacksmos, pannstekt kyckling och ostsås mellan era tallrikar. Garnera med återstående gräslök och servera med salladen vid sidan av.