
Om du någonsin har varit i London har du säkert provat klassikern fish and chips – en rätt som serveras på de flesta engelska pubar. Nu är det dags att laga det hemma! Vi uppgraderar vår variant och frestar med både sej, räkor och ”chips” – alltså pommes frites. Den hemlagade tartarsåsen slår alla köpta, och rostade haricots verts ger en fin kontrast.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Potatis
½ portionspåse
Dragon
1 st
Lök
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
75 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Curry-On
150 g
Räkor
(Innehåller: Kräftdjur)
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
½ st
Citrusfrukt
150 g
Haricots verts
¼ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 st
Ägg (steg 3)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ tsk
Socker (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 4)

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Under tiden, finhacka schalottenlök.
Grovhacka dragonblad [1/2 påse, 2P].
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda schalottenlök, vitvinsvinäger, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda mjöl [2 msk I 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda panko och Curry-On i en tredje djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
Häll av vätska från räkorna och panera dem på samma sätt i mjöl, ägg och panko.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Hetta upp en stor stekpanna [2 pannor, 4P] på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Upprepa med räkor, stek 1–2 min per sida.
TIPS: Fisk och räkor är klara när de är ogenomskinliga i mitten.
TIPS: Tillsätt mer olivolja om fisk och räkor fastnar på pannan. Stek i omgångar vid behov.

Under tiden, ansa haricots verts och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuka. Tillsätt en skvätt citronsaft och vänd runt.
Häll av lag från schalottenlök.
Blanda majonnäs, schalottenlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa peppar och dragon i en liten skål.

Lägg upp fisk, räkor och pommes på tallrikar.
Servera med citronklyftor, tartarsås och haricots verts.