Panerad sej och krispiga räkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad sej och krispiga räkor

Panerad sej och krispiga räkor

med pommes frites och syrlig tartarsås

Om du någonsin har varit i London har du säkert provat klassikern fish and chips – en rätt som serveras på de flesta engelska pubar. Nu är det dags att laga det hemma! Vi uppgraderar vår variant och frestar med både sej, räkor och ”chips” – alltså pommes frites. Den hemlagade tartarsåsen slår alla köpta, och rostade haricots verts ger en fin kontrast.

Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Kräftdjur
Fisk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

½ portionspåse

Dragon

1 st

Schalottenlök

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

75 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Curry-on

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Citron

150 g

Haricots verts

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 st

Ägg (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ tsk

Socker (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3466 kJ
Energi (kcal)828 kcal
Fett31 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater92.3 g
varav socker9.5 g
Protein46.5 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Förbered tartarsås
2

Under tiden, finhacka schalottenlök.

Grovhacka dragonblad [1/2 påse, 2P]. 

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda schalottenlök, vitvinsvinäger, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] en liten skål och ställ åt sidan. 

Panera fisk och räkor
3

Blanda mjöl [2 msk I 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.

Blanda panko och Curry-On i en tredje djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Häll av vätska från räkorna och panera dem på samma sätt i mjöl, ägg och panko.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk och räkor
4

Hetta upp en stor stekpanna [2 pannor, 4P] på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Upprepa med räkor, stek 1–2 min per sida.

TIPS: Fisk och räkor är klara när de är ogenomskinliga i mitten.

TIPS: Tillsätt mer olivolja om fisk och räkor fastnar på pannan. Stek i omgångar vid behov. 

Blanda tartarsås
5

Under tiden, ansa haricots verts och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuka. Tillsätt en skvätt citronsaft och vänd runt.

Häll av lag från schalottenlök.

Blanda majonnäs, schalottenlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa peppar och dragon i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp fisk, räkor och pommes på tallrikar.

Servera med citronklyftor, tartarsås och haricots verts.