I kvällens recept spelar grillost huvudrollen och vi bjuder på en fantastisk smakupplevelse när vi panerar den goda osten i panko och örtkryddor. Vi svänger även ihop en krämig potatissallad med crème fraiche, rädisor och schalottenlök och så toppar vi med färsk dill.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Citron
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Schalottenlök
400 g
Småpotatis
1 st
Dill
125 g
Rädisor
200 g
Grillost
(Innehåller: Mjölk)
60 g
Salladsmix
1 st
Avokado
2 msk
Mjöl till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Halvera potatis (oskalad) och koka i 10–12 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och låt den svalna.
Medan potatis kokar, skär rädisor i tunna skivor.
Finhacka schalottenlök.
Skölj och grovhacka salladsmix.
Finhacka dill.
Halvera citron.
Skär grillost på bredden i 2 cm tjocka skivor (2 per person).
Lägg vetemjöl i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko, Vitlöksflörter och en generös nypa peppar i en tredje djup tallrik.
Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek grillost i 3–4 min per sida, eller tills gyllene. Stek i omgångar vid behov.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så osten inte fastnar i stekpannan.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.
Blanda kokt potatis med crème fraiche, senap, en skvätt citronsaft, rädisor, schalottenlök, salladsmix, dill (spara lite till garnering) salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
TIPS: Minska mängden senap eller hoppa över den om du inte gillar senap.
Lägg upp potatissallad, grillost och avokado på tallrikar.
Garnera potatissalladen med resterande dill.