Skip to main content
Panerad grillost

Panerad grillost

med krämig potatissallad och färsk dill

I kvällens recept spelar grillost huvudrollen och vi bjuder på en fantastisk smakupplevelse när vi panerar den goda osten i panko och örtkryddor. Vi svänger även ihop en krämig potatissallad med crème fraiche, rädisor och schalottenlök och så toppar vi med färsk dill.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Citron

12 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Schalottenlök

400 g

Småpotatis

1 st

Dill

125 g

Rädisor

200 g

Grillost

(Innehåller: Mjölk)

60 g

Salladsmix

1 st

Avokado

Ingår inte i din leverans

2 msk

Mjöl till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3946 kJ
Energi (kcal)943 kcal
Fett57.8 g
varav mättat33.3 g
Kolhydrater60.4 g
varav socker8.6 g
Protein38.4 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Halvera potatis (oskalad) och koka i 10–12 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och låt den svalna.

Förbered råvaror
2

Medan potatis kokar, skär rädisor i tunna skivor.

Finhacka schalottenlök.

Skölj och grovhacka salladsmix.

Finhacka dill.

Halvera citron.

Skär grillost på bredden i 2 cm tjocka skivor (2 per person).

Panera grillost
3

Lägg vetemjöl i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko, Vitlöksflörter och en generös nypa peppar i en tredje djup tallrik.

Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Stek grillost
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek grillost i 3–4 min per sida, eller tills gyllene. Stek i omgångar vid behov.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så osten inte fastnar i stekpannan.

Blanda potatissallad
5

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

Blanda kokt potatis med crème fraiche, senap, en skvätt citronsaft, rädisor, schalottenlök, salladsmix, dill (spara lite till garnering) salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

TIPS: Minska mängden senap eller hoppa över den om du inte gillar senap.

Servera
6

Lägg upp potatissallad, grillost och avokado på tallrikar.

Garnera potatissalladen med resterande dill.