”Panamat”-kryddat fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
”Panamat”-kryddat fläskkött

”Panamat”-kryddat fläskkött

med granatäpplebulgur och vitlöksyoghurt

Panamat är vår alldeles egna kryddblandning, som får agera smaksättare åt kvällens huvudingrediens – stekt fläskkotlett. Vi lagar också en variant av tabbouleh med fluffig couscous, gurka, tomat och granatäpple. Till sist toppar vi med mynta och serverar middagen med en klick vitlöksyoghurt. Dags att hugga in!

Taggar:
Lågkalori
Max 50g kolhydrater
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Gurka

2 st

Tomat

300 g

Fläskkotlett hel

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Mynta

4 g

Panamat

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Paprika

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2078 kJ
Energi (kcal)497 kcal
Fett14.1 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater48.2 g
varav socker18 g
Protein39.6 g
Salt4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl]. 

Rör i bulgur, kycklingbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka på medellåg värme i 9–10 min, eller tills ”al dente”. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, grovhacka gurka och tomat.

Finhacka mynta.

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].

Förbered granatäpple
3

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna [1/2 st, 2P] i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.

Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Stek kött
4

Skär kött i 2 cm tunna strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].  

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek kött och Panamat i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Gör granatäpplebulgur
5

Blanda färdig bulgur med gurka, tomat, granatäpple, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp granatäpplebulgur på tallrikar och toppa med kött.

Servera med en klick vitlöksyoghurt och garnera med mynta.