Ostpanerad kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostpanerad kycklingfilé

Ostpanerad kycklingfilé

med souvlakipommes och grekisk sallad

Kyckling brukar vara ett säkert kort som uppskattas av både stora och små familjemedlemmar. Med en gyllene och krispig panering på panko, riven ost och vitlök blir den dessutom ännu godare! Kvällens tillbehör är inspirerade av det grekiska köket, så vi lagar souvlakikryddade pommes och en grekisk sallad med syltad rödlök, persilja, tomat och gurka. En klick aioli blir perfekt att doppa både kyckling och pommes i.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Tomat

1 st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Souvlaki-kryddmix

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

½ st

Rödlök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till mjöl

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2993 kJ
Energi (kcal)715 kcal
Fett23.9 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater75.4 g
varav socker10.8 g
Protein51.6 g
Salt6.2 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, souvlakikrydda, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Sylta rödlök
2

Halvera citron.

Halvera och skär rödlök i tunna skivor.

Blanda citronsaft, socker, vatten och salt i en medelstor skål.

Vänd rödlök i lagen och ställ åt sidan.

Finhacka eller pressa vitlök.

Panera kyckling
3

Lägg kyckling på en tallrik och krydda den med salt.

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Blanda panko, riven ost, vitlök och en nypa peppar i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov. Lägg över kyckling på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Skär gurka i tunna halvmånar.

Skär tomat i 1 cm breda klyftor.

Grovhacka persilja.

Häll av lag från rödlök.

Rör ner persilja, tomat, gurka och salt i skålen med rödlök.

Servera
6

Lägg upp kyckling, pommes och sallad på tallrikar.

Servera med en klick aioli.