Skip to main content

Ostpanerad kycklingfilé

med souvlakipommes och grekisk sallad

Kyckling brukar vara ett säkert kort som uppskattas av både stora och små familjemedlemmar. Med en gyllene och krispig panering på panko, riven ost och vitlök blir den dessutom ännu godare! Kvällens tillbehör är inspirerade av det grekiska köket, så vi lagar souvlakikryddade pommes på potatis och palsternacka och en grekisk sallad med syltad lök, persilja, tomat och gurka. En klick aioli blir perfekt att doppa både kyckling och pommes i.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

125 g

Körsbärstomater

1 st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Souvlaki-kryddmix

(Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Senap, Sesam, Soja, Selleri, Kräftdjur, Mjölk)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Parmigiano Reggiano

(Innehåller: Mjölk)

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

½ st

Lök

1 st

Bladpersilja

½ st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till mjöl

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3287 kJ
Energi (kcal)786 kcal
Fett29.6 g
varav mättat6 g
Kolhydrater80.7 g
varav socker13.8 g
Kostfiber10 g
Protein51.4 g
Kolesterol8.4 mg
Salt5.8 g
Potassium1630.3 mg
Calcium144 mg
Iron1.2 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, souvlakikrydda, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Sylta lök
2

Halvera citrusfrukt.

Halvera och skär lök i tunna skivor.

Blanda citrussaft, socker, vatten och salt i en medelstor skål.

Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.

Finhacka eller pressa vitlök.

Panera kyckling
3

Lägg kyckling på en tallrik och krydda den med salt.

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Blanda panko, riven ost, vitlök och en nypa peppar i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. Lägg över kyckling på en tallrik med hushållspapper. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Skär gurka i tunna halvmånar.

Halvera körsbärstomater.

Grovhacka persilja.

Häll av lag från lök.

Rör ner persilja, tomat, gurka och salt i skålen med syltad lök.

6

Lägg upp kyckling, pommes och sallad på tallrikar.

Servera med en klick aioli.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova