Ostfylld Kyckling Kiev
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostfylld Kyckling Kiev

Ostfylld Kyckling Kiev

med mjukt potatismos och frisk kålsallad

I kväll frestar vi med en fantastisk rätt med kyckling i huvudrollen. Kyckling Kiev innebär att kycklingbröst fylls och steks i ugnen. Vi fyller vår kyckling med vitlökssmör och ost och panerar den i panko. Sedan serverar vi den med mjukt potatismos och en krispig kålsallad med tranbär och honung- och senapsdressing.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Förskuren spetskål

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

1 portionspåse

Basilika

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

500 g

Bakpotatis

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 msk

Mjölk (steg 1)

2 msk

Smör (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4258 kJ
Energi (kcal)1018 kcal
Fett46.5 g
varav mättat22.6 g
Kolhydrater90.8 g
varav socker16.2 g
Protein60.6 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör potatismos
1

Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).

Ta fram smör så det blir rumstempererat.

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. 

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], finriven ost, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock. 

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Gör vitlökssmör
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök. 

Blanda vitlök och smör [2 msk | 4 msk] i en skål. 

Placera kyckling på en separat skärbräda. Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom. Krydda den med en nypa salt, fyll med vitlökssmör och gouda, och vik ihop. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Förbered kyckling
3

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik. 

Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.

Lägg panko i en tredje djup tallrik.

Vänd försiktigt fylld kyckling i mjöl, ägg och sedan panko. Lägg över till en ren tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Tillaga kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek kyckling tills gyllene, 2–3 min per sida.

Lägg över till en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
5

Under tiden, blanda kål, tranbär, honung- och senapsdressing och en nypa salt i en medelstor skål.

Finhacka basilika.

Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.

Rör i matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud tills uppvärmt, 1–2 min.

Rör i basilika precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp kyckling, potatis, sallad på tallrikar.

Servera med sås.