
Gillar du thailändsk mat? Gillar du mat som lagar sig själv i ugnen? Gillar du att få maten på bordet snabbt? Då är det här receptet skräddarsytt för dig. Vi bakar grönsaker och gyoza i en läcker currysås i ugnen, kokar fluffigt ris och toppar alltihop med chili- och vitlöksolja och krispig salladslök. Mums!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
200 g
Gyoza med grönsaker
(Innehåller: Soja, Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Sesam, Selleri, Kräftdjur)
30 g
Röd currypasta
1 st
Pak choi
1 st
Lök
180 ml
Kokosmjölk
30 g
Fisksås
(Innehåller: Soja, Fisk)
150 g
Jasminris
1 st
Citrongräs
1 st
Vitlöksklyfta
1 g
Chiliflakes
1 st
Tomat
1 st
Salladslök
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 dl
Vatten till sås
1 msk
Olja till chiliolja

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, halvera lök och skär den i tunna skivor.
Grovhacka tomat och pak choi.
Banka citrongräs med en träslev.

Blanda kokosmjölk, röd currypasta, fisksås och vatten i en ugnsform.
Vänd ner pak choi, lök, citrongräs och tomat.
Fördela gyoza (med kanten neråt) ovanpå grönsakerna och tryck ner dem lite grann.
Täck ugnsformen med folie och baka i ugnen i 15 min. Ta av folien och baka i ytterligare 10–15 min, tills gyoza och grönsaker har mjuknat och såsen tjocknat något.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda chiliflakes, vitlök och olivolja i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Plocka bort citrongräs från såsen.
Lägg upp jasminris, gyoza, grönsaker och sås i djupa tallrikar.
Toppa med chili-vitlöksolja och salladslök.

