Skip to main content
Ugnsbakade gyozas i thaicurrysås
Ugnsbakade gyozas i thaicurrysås

Ugnsbakade gyozas i thaicurrysås

med jasminris och chili- och vitlöksolja

Gillar du thailändsk mat? Gillar du mat som lagar sig själv i ugnen? Gillar du att få maten på bordet snabbt? Då är det här receptet skräddarsytt för dig. Vi bakar grönsaker och gyoza i en läcker currysås i ugnen, kokar fluffigt ris och toppar alltihop med chili- och vitlöksolja och krispig salladslök. Mums!

Taggar:
Enkel att förbereda
Mjölkfri
Laga mig först
Snabb
Comfort Food
Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Fisk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Gyoza med grönsaker

(Innehåller: Soja, Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Sesam, Selleri, Kräftdjur)

30 g

Röd currypasta

1 st

Pak choi

1 st

Lök

180 ml

Kokosmjölk

30 g

Fisksås

(Innehåller: Soja, Fisk)

150 g

Jasminris

1 st

Citrongräs

1 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chiliflakes

1 st

Tomat

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 dl

Vatten till sås

1 msk

Olja till chiliolja

Näringsvärden

Energi (kJ)3034 kJ
Energi (kcal)725 kcal
Fett29.9 g
varav mättat15.5 g
Kolhydrater100.3 g
varav socker8.8 g
Kostfiber7.1 g
Protein19.4 g
Salt6.9 g
Trans Fat0.2 g
Potassium446.6 mg
Calcium71.6 mg
Iron1.2 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft). 

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, halvera lök och skär den i tunna skivor. 

Grovhacka tomat och pak choi.

Banka citrongräs med en träslev. 

Ugnsbaka gyoza och grönsaker
3

Blanda kokosmjölk, röd currypasta, fisksås och vatten i en ugnsform. 

Vänd ner pak choi, lök, citrongräs och tomat. 

Fördela gyoza (med kanten neråt) ovanpå grönsakerna och tryck ner dem lite grann.

Täck ugnsformen med folie och baka i ugnen i 15 min. Ta av folien och baka i ytterligare 10–15 min, tills gyoza och grönsaker har mjuknat och såsen tjocknat något. 

Förbered råvaror
4

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Gör chili- och vitlöksolja
5

Blanda chiliflakes, vitlök och olivolja i en liten skål. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Plocka bort citrongräs från såsen.

Lägg upp jasminris, gyoza, grönsaker och sås i djupa tallrikar. 

Toppa med chili-vitlöksolja och salladslök.