topBanner
Mild potatiscurry

Mild potatiscurry

med kikärtor och gurkraita

Här får du superläcker potatiscurry, där potatisen rostas innan den tillsättes curryn. Curryn får smak och krämighet av kikärtor, spenat, tomater, ingefära och yoghurt. Serveras med rostad aubergine och en krispig och läcker gurkraita.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Kikärtor

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

500 g

Potatis

1 påse

Spenat

20 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

8 g

Milda Mahal

1 st

Ingefära

4 g

Curry-on

1 st

Aubergine, Graffiti

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

2 dl

Vatten*

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2594 kJ
Energi (kcal)620 kcal
Fett18 g
varav mättat7 g
Kolhydrater85 g
varav socker22 g
Protein24 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis och aubergine i 2 cm stora bitar. Placera dem på varsin sida av en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, strö över hälften av Milda Mahal och krydda med salt och peppar*. Vänd potatis och aubergine var för sig, och baka i 25-30 min, eller tills potatis är spröd.

2

Skölj kikärtor. Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor kastrull när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Fräs kikärtor, ingefära, vitlök och salt i 1 min. Tillsätt Curry-on och resterande Milda Mahal. Fräs i ytterligare 1 min.

3

Tillsätt krossade tomater och vatten* (se ingredienslistan), och koka upp. Sänk till medelvärme och sjud i 8-10 min, eller intill såsen börjar tjockna.

4

Grovhacka cashewnötter. Riv gurka, och pressa ur vätska med en ren kökshandduk. Blanda gurka och hälften av yoghurt i en skål, och krydda med en nypa salt och peppar.

5

Rör ner spenat, rostad potatis och resterande yoghurt i currysåsen. Krydda med salt och peppar efter smak.

6

Lägg upp mild potatiscurry med kikärtor i skålar och toppa med rostad aubergine. Garnera med cashewnötter och servera med en klick gurkraita.