HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMild Kokoscurry
topBanner
Mild kokoscurry

Mild kokoscurry

med gröna linser och färsk koriander

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Variera din middag med en kvick, läcker vegetarisk curry på linser och smarrig kokossås. Curryn kokas ihop på färska grönsaker, ingefära och vitlök. Rätten toppas med knapriga cashewnötter och frisk koriander, och med ens har du en liten smakfest att se fram emot. Du har den dessutom på middagsbordet på ynka 20 min.

Taggar:VegetariskKlimatsmart
Allergener:VeteSojaGlutenSenapSelleriMjölkÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 st

Ingefära

25 ml

Sojasås

(InnehållerVete, Soja, Gluten)

1 st

Morot

2 st

Tomat

1 paket

Gröna linser

20 g

Gul currypasta

(InnehållerSenap)

200 ml

Kokosmjölk

1 portionspåse

Koriander

20 g

Cashewnötter

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

5 g

Ginger Ninja

(InnehållerSenap, Ägg)

1 g

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)886 kcal
Energi (kJ)3709 kJ
Fett36.98 g
varav mättat20.9 g
Kolhydrater100.86 g
varav socker14.8 g
Protein30.56 g
Salt7.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och grönsaksbuljong, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka lök och vitlök. Riv morot och ingefära. Grovhacka tomat. Skölj linser under kallt vatten.

3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, morot och tomat i 3-4 min.

4

Tillsätt ingefära, vitlök, Ginger Ninja och currypasta till stekpannan. Fräs i 1 min. Tillsätt linser, kokosmjölk och sojasås. Sjud tills curryn tjocknat något, 4-5 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

5

Grovhacka koriander och cashewnötter medan curryn sjuder.

6

Fördela ris mellan era tallrikar och skeda över lins-och kokoscurry. Toppa med cashewnötter och en klick yoghurt. Strö över koriander och chili flakes. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.