topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild kokoscurry

Mild kokoscurry

med gröna linser och färsk koriander

Variera din middag med en kvick, läcker vegetarisk curry på linser och smarrig kokossås. Curryn kokas ihop på färska grönsaker, ingefära och vitlök. Rätten toppas med knapriga cashewnötter och frisk koriander, och med ens har du en liten smakfest att se fram emot. Du har den dessutom på middagsbordet på ynka 20 min.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Selleri
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 st

Ingefära

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Morot

2 st

Tomat

1 paket

Gröna linser

20 g

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

200 ml

Kokosmjölk

1 portionspåse

Koriander

40 g

Cashewnötter

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)948 kcal
Energi (kJ)3966 kJ
Fett41.9 g
varav mättat21.8 g
Kolhydrater104.7 g
varav socker15.2 g
Protein32.7 g
Salt6.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och grönsaksbuljong, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Finhacka lök och vitlök. Riv morot och ingefära. Grovhacka tomat. Skölj linserna under kallt vatten.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, morot och tomat i 3-4 min.

Sjud curry
4

Tillsätt ingefära, vitlök, Ginger Ninja och currypasta. Fräs i 1 min. Tillsätt linser, kokosmjölk och sojasås. Sjud tills curryn tjocknat något, 4-5 min. Smaksätt med salt* och peppar* efter behov.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander och cashewnötter medan curryn sjuder.

Servera
6

Fördela ris mellan era tallrikar och skeda över linsoch kokoscurry. Toppa med koriander, cashewnötter och en klick yoghurt.