topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk chorizobowl

Mexikansk chorizobowl

med vitlökskokt basmatiris och majssalsa

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi bygger vår mexikanska bowl med vitlöksris, sprödstekt chorizo, majssalsa med tomat och lime, gräddfil och färsk koriander!

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

200

Chorizo

(Innehåller Mjölk)

1

Tomatpuré

5

Tex-Mex

1

Majs

½

Lime

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1

Koriander

150

Basmatiris

2

Tomat

1

Vitlöksklyfta

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 1)

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

1

Vatten (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

¼

Socker (steg 4)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)746 kcal
Energi (kJ)3121 kJ
Fett33.5 g
varav mättat13.7 g
Kolhydrater83 g
varav socker16.9 g
Protein21.9 g
Salt5.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek majs
2

Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.

Stek majs under omrörning i 3-4 min, tills brynt.

Lägg över till en skål. 

 

Förbered råvaror
3

Dela chorizo på längden och skär den i 1 cm tjocka skivor.

Tärna tomat i 2 cm stora bitar.

Grovhacka koriander (spara några hela blad till garnering). 

Halvera lime [1/2 st, 2P].

 

Stek chorizo
4

Hetta upp stekpannan igen på medelhög värme.

Stek chorizo i 2-3 min. 

Rör i Tex-Mex och Ay Cajun-ba och fräs i 1 min.

Rör i tomatpuré, vatten [1 dl | 2 dl], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sjud i ytterligare 2-3 min, tills tjocknad.

Blanda majssalsa
5

Tillsätt tomat, koriander, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och limejuice [1/2 msk | 1 msk] i skålen med majs och rör om.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med chorizo och majssalsa. 

Ringla över gräddfil [1/2 paket, 2P] och strö över sparade korianderblad.