Skip to main content
Mediterranean inspired crispy fish

Mediterranean inspired crispy fish

with roasted veggies and parsley bulgur

Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland, och lagar fantastiska medelhavsjärpar som får det helt rätta stinget av vår färdiga kryddblandning Panamat. Vi kokar även bulgur som vi blandar med citron och persilja. Vi serverar järpar och bulgur tillsammans med rostade grönsaker och citronyoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Fisk
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Tomat

1 st

Lök

1 st

Zucchini

2 g

Medelhavets Pärla

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)

1 st

Bladpersilja

75 ml

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Havre, Råg, Korn, Spelt, Vete, Sesam, Jordnötter, Nötter)

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Vete, Gluten)

½ st

Citrusfrukt

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)2641 kJ
Energi (kcal)631 kcal
Fett26.2 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater47.5 g
varav socker9.7 g
Kostfiber9.4 g
Protein44.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium123 mg
Calcium5.5 mg
Iron0.2 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tärna tomat, röd paprika [1/2 st, 2P] och gul paprika i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Medelhavets Pärla, salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 10-15 min.

Blanda färs
2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Blanda nötfärs, rödlök, ägg* [1 st | 2 st], panko, Mamas favorit, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar*, och hälften av persiljan i en stor skål.

Stek biffar
3

Forma färsen till 2 cm höga biffar (1 per pers). Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills genomstekt. TIPS: Använd två stekpannor vid behov. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka bulgur
4

Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong till det kokande vattnet, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Förbered dressing
5

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Blanda rostade grönsaker, bulgur, en nypa citronzest och resterande persilja i en stor skål.Blanda yoghurt, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp bulgur och biffar på tallrikar. Toppa med en klick yoghurt. Garnera med persiljablad och servera med citronklyftor.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova