Medelhavsinspirerad grönsakspasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavsinspirerad grönsakspasta

Medelhavsinspirerad grönsakspasta

med krämig ricottasås och gräslök

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Den ljuvliga såsen innehåller ricotta och härliga grönsaker, zucchini, champinjoner, tomat och vitlök. Såsen blandes med pasta i grytan, så sparar vi på disken! Vi toppar med hyvlad hårdost, gräslök och solroskärnor för att ge rätten en extra twist!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Selleri
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Zucchini

200 g

Champinjoner

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Tomat

1 portionspåse

Gräslök

4 g

Medelhavets Pärla

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

100 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

250 g

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)794 kcal
Energi (kJ)3323 kJ
Fett39.5 g
varav mättat19.3 g
Kolhydrater82.02 g
varav socker8.9 g
Protein28.76 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.

Skär svamp i tunna skivor.

Grovhacka tomat.

Finhacka gräslök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. 

Fräs svamp i 2-3 min.

Sänk till medelvärme. 

Tillsätt zucchini och krydda med salt och peppar. Stek under omrörning tills gyllene och mjuk, 4-5 min. Lägg över i en skål. 

Koka pasta
3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 3-4 min, eller tills 'al dente’.

Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häller av resten.

Lägg pasta tillbaka i kastrullen, tillsätt en skvätt olivolja och sätt på lock för att hålla på värmen.

Koka sås
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelhög värme.

Stek tomat, vitlök och Medelhavets Pärla under omrörning tills tomat är mjuk, 2-4 min.

Sänk till låg värme.

Rör i grönsaksbuljong, ricotta, crème fraiche [1/2 paket, 2P], sparat pastavatten och hälften av gräslöken. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Blanda sås och pasta
5

Tillsätt zucchini, svamp och pasta till stekpannan, och blanda väl.

Rör i smör [1 msk | 2 msk] tills det har smält.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten vid behov, tills pastan är täckt med krämig sås.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar. 

Strö över hyvlad ost, resterande gräslök och solroskärnor.