
En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Den smaskiga såsen innehåller massor av härliga grönsaker, zucchini, champinjoner, tomat och vitlök. Såsen blandes med pasta i grytan, så sparar vi på disken! Vi toppar med riven hårdost och gräslök, för att ge rätten en extra twist!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½
Zucchini
200
Champinjoner
1
Vitlöksklyfta
2
Tomat
1
Gräslök
4
Medelhavets Pärla
½
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
4
Buljong
100
Ricotta
(Innehåller: Mjölk)
20
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
250
Tagliatelle
(Innehåller: Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Ägg, Senap)
1
Smör (steg 5)
½
Salt (steg 4)
½
Olivolja (steg 4)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Skiva svamp tunt. Grovhacka tomat. Finhacka gräslök. Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Fräs svamp i 2-3 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt zucchini och krydda med salt* och peppar*. Stek under omrörning tills gyllene och mjuk, 4-5 min. Lägg över i en skål.

Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 3-4 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häller av resten. Lägg pasta tillbaka i kastrullen. Ringla eventuellt över en skvätt olivolja*. Sätt på lock för att hålla på värmen.

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek tomat, vitlök och Medelhavets Pärla under omrörning tills tomaterna är mjuka, 2-4 min. Sänk till låg värme. Rör i grönsaksbuljong, ricotta, crème fraiche [1/2 paket, 2P], sparat pastavatten och hälften av gräslöken. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*.

Tillsätt zucchini, svamp och pasta till stekpannan, och blanda väl. Rör i smör* [1 msk | 2 msk] tills det har smält. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten vid behov.

Lägg upp pasta i skålar. Strö över riven ost och resterande gräslök.