Medelhavs-inspirerad torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavs-inspirerad torsk

Medelhavs-inspirerad torsk

med rostade grönsaker och spenatmos

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser, med inspiration från medelhavet. Vi steker torsk, och serverar den med rostad tomat och zucchini, ett ljuvligt grönt spenatmos och en krämig sås med lök, citron och persilja.

Taggar:
Under 650 kcal
Klimatsmart
Allergener:
Fisk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Torsk

(Innehåller Fisk)

500

Bakpotatis

½

Lök

2

Tomat

1

Bladpersilja

1

Zucchini

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½

Citron

Ingår inte i din leverans

2

Mjölk (steg 2)

½

Salt (steg 2)

½

Olivolja (steg 3)

½

Salt (steg 3)

½

Olivolja (steg 4)

2

Smör (steg 5)

2

Vatten (steg 5)

1

Vetemjöl (steg 5)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)599 kcal
Energi (kJ)2508 kJ
Fett23.99 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater58.27 g
varav socker10.6 g
Protein33.86 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka vatten
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Förbered potatismos
2

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis tillsammans med mjölk [2 msk | 4 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Tillsätt eventuellt en klick smör. Ställ åt sidan under lock.

Rosta tomat & zucchini
3

Tärna tomat och zucchini i 2 cm stora bitar.

Finhacka lök [½ st, 2P] och persilja.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skölj och grovhacka spenat.

Placera tomat och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Rosta i ugnen i 15-17 min, tills mjuka och lätt brynta.

Stek fisk
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Torka försiktigt av fisk med hushållspapper och krydda den med en nypa salt och peppar.

Stek fisk i 2-3 min på varje sida. Sätt åt sidan på en ren tallrik tills servering. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Koka sås
5

Skölj av stekpannan, hetta upp den på låg värme och smält smör [2 msk | 4 msk]. Stek lök tills mjuk, 2-3 min.

Tillsätt en skvätt citronjuice, salt [ 1/4 tsk | 1/2 tsk] och vetemjöl [1 msk | 2 msk]. Rör tills klumpfritt. 

Rör i vatten [2 dl |4 dl], persilja och grönsaksbuljong, och sjud tills tjocknad.

Rör i spenat i potatismoset och låt mjukna.

Servera
6

Lägg upp torsk, rostade grönsaker och spenatmos på tallrikar. 

Ringla över sås.