En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Den smaskiga såsen innehåller massor av härliga grönsaker, zucchini, champinjoner, tomat och vitlök. Såsen blandes med pasta i grytan, så sparar vi på disken! Vi toppar med riven hårdost och gräslök, för att ge rätten en extra twist!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
110 g
Zucchini
200 g
Champinjoner
1 st
Vitlöksklyfta
2 st
Tomat
1 portionspåse
Gräslök
4 g
Medelhavets Pärla
75 g
Crème fraiche
(Innehållermjölk)4 g
Grönsaksbuljong
(Innehållerselleri)100 g
Ricotta
(Innehållermjölk)20 g
Finriven ost
(Innehållermjölk, ägg)250 g
Tagliatelle
(Innehållerägg, glutenKan innehållaKan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av senap)1 msk
Smör* (steg 5)
(Innehållermjölk)½ tsk
Salt* (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Skiva svamp tunt. Grovhacka tomat. Finhacka gräslök. Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Fräs svamp i 2-3 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt zucchini och krydda med salt* och peppar*. Stek under omrörning tills gyllene och mjuk, 4-5 min. Lägg över i en skål.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 2-3 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häller av resten. Lägg pasta tillbaka i kastrullen, tillsätt en skvätt olivolja* och sätt på lock för att hålla på värmen.
Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek tomat, vitlök och Medelhavets Pärla under omrörning tills tomaterna är mjuka, 2-4 min. Sänk till låg värme. Rör i grönsaksbuljong, ricotta, crème fraiche [1/2 paket, 2P], sparat pastavatten och hälften av gräslöken. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*.
Tillsätt zucchini, svamp och pasta till stekpannan, och blanda väl. Rör i smör* [1 msk | 2 msk] tills det har smält. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten vid behov.
Lägg upp pasta i skålar. Strö över riven ost och resterande gräslök.