Marinerad rumpstek och rödvinssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinerad rumpstek och rödvinssås

Marinerad rumpstek och rödvinssås

med rosmarinspommes och frisk tomatsallad

Mört kött, krispiga pommes och mustig rödvinssås – låter inte det som den perfekta helgmiddagen? I kväll skapar vi magi i köket och bjuder på en äkta kulinarisk upplevelse. Vi marinerar kött i medelhavskryddor och steker det till perfektion medan vi rostar pommes med rosmarin. Rödvinssåsen får extra smak av sky från det stekta köttet och vi serverar vår middag med en smakrik tomatsallad med gurka, schalottenlök och rucola.

Taggar:
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

6 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Medelhavets Pärla

½ st

Rosmarin

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Rumpstek

1 st

Gurka

½ st

Schalottenlök

40 g

Rucola

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

80 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

2 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5463 kJ
Energi (kcal)1306 kcal
Fett45.9 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater57.5 g
varav socker11.8 g
Protein38.4 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Förvärm din grill så att den blir väldigt varm.

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Plocka och finhacka rosmarinblad [1/2 kvist, 2P]. 

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, rosmarin, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene. 

Marinera kött
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda Medelhavets Pärla, vitlök, olivolja [2 msk | 4 msk] och en nypa peppar i en skål. 

Vänd kött i marinaden och ställ åt sidan. 

Blanda tomatsallad
3

Skär tomat i klyftor.

Skär gurka i halvmånar.

Finhacka schalottenlök [1/2 st, 2P].

Skölj rucola.

Lägg rucola, tomat, gurka, schalottenlök, balsamvinäger [1/2 paket, 2P], en nypa salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Vänd sallad precis innan servering.

Stek kött
4

Grilla kött i 2-3 min per sida, eller tills tillagad så som du önskar. Lägg över på en tallrik. 

Koka rödvinssås
5

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl] och rödvinssås.

Koka upp och sjud i 1–2 min.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp kött och tomatsallad på tallrikar.

Ringla rödvinssås över köttet.

Servera med pommes och aioli.