
Marinerad kycklingbowl
med couscous och citrondressing
Sätt guldkant på tillvaron med denna smarriga poke bowl! På bara 25 förvandlar du enkla råvaror till en inbjudande middag rik på både färg och läckra smaker. Härliga grönsaker, bbq-marinerad kyckling och fluffig couscous som toppas med gudomlig vitlökssås är receptet på förstklassig middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1
Zucchini
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Grönsaksbuljong
1
Paprika
300
Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat
1
Citron
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Rödlök
1
Morot
1
Bladpersilja
Ingår inte i din leverans
2.5
Vatten (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Koka upp vatten* i en vattenkokare eller i en kastrull. Dela citron i klyftor. Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Skär zucchini i 1 cm breda skivor. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek paprika och zucchini i 3-4 min eller tills de börjar mjukna. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg över till en skål och täck för att hållas varmt.

Häll det kokande vattnet* [21/2 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och couscous i en bunke. Täck med ett lock och låt stå i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa sedan upp couscousen med en gaffel.

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs rödlök i 2-3 min. Tillsätt kyckling och stek i 5-6 min, eller tills den är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Riv morot i långa band medan du steker kycklingen. Finhacka persilja. Blanda aioli, gräddfil, en skvätt citronjuice, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar* i en skål. TIPS: Krydda dressingen efter smak med mer salt eller citronjuice.

Fördela couscousen mellan era skålar och placera de olika grönsakerna och marinerad kyckling i varsitt hörn. Toppa med en klick citrondressing och servera med en citronklyfta. Avsluta med att strö över resterande persilja.