Marinerad kycklingbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinerad kycklingbowl

Marinerad kycklingbowl

med couscous och citrondressing

Sätt guldkant på tillvaron med denna smarriga poke bowl! På bara 25 förvandlar du enkla råvaror till en inbjudande middag rik på både färg och läckra smaker. Härliga grönsaker, bbq-marinerad kyckling och fluffig couscous som toppas med gudomlig vitlökssås är receptet på förstklassig middag.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1

Zucchini

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Grönsaksbuljong

1

Paprika

300

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1

Citron

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Rödlök

1

Morot

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)659 kcal
Energi (kJ)2755 kJ
Fett27.09 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater53.45 g
varav socker15.1 g
Protein42.81 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare eller i en kastrull. Dela citron i klyftor. Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Skär zucchini i 1 cm breda skivor. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. 

Stek grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek paprika och zucchini i 3-4 min eller tills de börjar mjukna. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg över till en skål och täck för att hållas varmt.  

Koka couscous
3

Häll det kokande vattnet* [21/2 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och couscous i en bunke. Täck med ett lock och låt stå i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa sedan upp couscousen med en gaffel.

Stek kyckling
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs rödlök i 2-3 min. Tillsätt kyckling och stek i 5-6 min, eller tills den är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered dressing
5

Riv morot i långa band medan du steker kycklingen. Finhacka persilja. Blanda aioli, gräddfil, en skvätt citronjuice, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar* i en skål. TIPS: Krydda dressingen efter smak med mer salt eller citronjuice.

Servera
6

Fördela couscousen mellan era skålar och placera de olika grönsakerna och marinerad kyckling i varsitt hörn. Toppa med en klick citrondressing och servera med en citronklyfta. Avsluta med att strö över resterande persilja.