HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMarinerad Kycklingbowl
topBanner
Marinerad kycklingbowl

Marinerad kycklingbowl

med couscous och citrondressing

Sätt guldkant på tillvaron med denna smarriga poke bowl! På bara 25 förvandlar du enkla råvaror till en inbjudande middag rik på både färg och läckra smaker. Härliga grönsaker, bbq-marinerad kyckling och fluffig couscous som toppas med gudomlig vitlökssås är receptet på förstklassig middag.

Taggar:Snabb
Allergener:mjölkglutenselleriäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Zucchini

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Röd paprika

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

40 g

Citron

1 st

Aioli

(Innehållerägg, senap)

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Morot

2.5 dl

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2755.2891 kJ
Energi (kcal)658.5299 kcal
Fett27.094 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater53.454 g
varav socker15.1 g
Protein42.8115 g
Salt3.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare eller i en kastrull. Dela citron i klyftor. Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Skär zucchini i 1 cm breda skivor. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. 

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek paprika och zucchini i 3-4 min eller tills de börjar mjukna. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg över till en skål och täck för att hållas varmt.  

3

Häll det kokande vattnet* [21/2 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och couscous i en bunke. Täck med ett lock och låt stå i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa sedan upp couscousen med en gaffel.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs rödlök i 2-3 min. Tillsätt kyckling och stek i 5-6 min, eller tills den är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Riv morot i långa band medan du steker kycklingen. Finhacka persilja. Blanda aioli, gräddfil, en skvätt citronjuice, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar* i en skål. TIPS: Krydda dressingen efter smak med mer salt eller citronjuice.

6

Fördela couscousen mellan era skålar och placera de olika grönsakerna och marinerad kyckling i varsitt hörn. Toppa med en klick citrondressing och servera med en citronklyfta. Avsluta med att strö över resterande persilja.