Skip to main content
Marinerad fläskkotlett
Marinerad fläskkotlett

Marinerad fläskkotlett

med tranbärscouscous och stekt broccoli

4.0
(39)

.

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Mjöl

12

Balsamvinäger

Buljong

20

Tranbär

150

Couscous

25

Ketchup

250

Broccoli

2

Salladslök

1

Röd paprika

Skivad fläskkotlett

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 5)

1

Socker (steg 2)

2

Vatten (steg 1)

½

Vatten

Näringsvärden

Energi (kcal)63 kcal
Energi (kJ)262 kJ
Fett4.2 g
varav mättat2.7 g
Kolhydrater5.9 g
varav socker5.1 g
Protein0.2 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Blanda grönsaksbuljong och det kokande vattnet (se mängd i ingredienslistan) från vattenkokaren. Placera tranbär och couscous i en skål. Häll buljongen över couscousen. Låt stå med lock i 5 min. Rör om med en gaffel. Täck couscous med ett lock för att hålla värmen. Sätt åt sidan.

2

Blanda ketchup, balsamvinäger, socker* och vatten* (se mängd i ingredienslistan) till en marinad. Krydda med socker*, salt* och peppar* efter smak. 

3

Dela broccoli i små buketter och finhacka stjälken. Skiva salladslök tunt. Grovhacka paprika. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna över hög värme. Fräs grönsaker i 7-10 min. Krydda med salt* och peppar*.

4

Dela fläskkotlett i 2 cm stora bitar. Blanda vetemjöl, en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Vänd kotlettbitarna i vetemjölet.

5

För över grönsakerna till en tallrik när de är mjuka och möra. Tillsätt ytterligare en skvätt olja* samt smör* i pannan. Stek kotlettbitarna i 5-6 min. Häll i marinaden och värm den i 1 min. Lägg sedan i grönsakerna igen. Värm upp i ytterligare 2-3 min. VIKTIGT: Kotlettbitarna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Lägg upp couscous i era skålar, toppa med grönsaker och kotlettbitar.