HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMarinerad Fläskkotlett
topBanner
Marinerad fläskkotlett

Marinerad fläskkotlett

med tranbärscouscous och stekt broccoli

Allergener:sulfitersellerigluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Mjöl

⅔ msk

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 tsk

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

2 dl

Tranbär

(Kan innehållasesam, nötter, jordnötter)

½ dl

Couscous

(Innehållergluten)

Ketchup

Broccoli

Salladslök

Röd paprika

Fläskkotlett, skivad

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 5)

Socker (steg 2)

Vatten (steg 1)

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)63 kcal
Energi (kJ)262 kJ
Fett4.19 g
varav mättat2.7 g
Kolhydrater5.95 g
varav socker5.1 g
Protein0.21 g
Salt0.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Blanda grönsaksbuljong och det kokande vattnet (se mängd i ingredienslistan) från vattenkokaren. Placera tranbär och couscous i en skål. Häll buljongen över couscousen. Låt stå med lock i 5 min. Rör om med en gaffel. Täck couscous med ett lock för att hålla värmen. Sätt åt sidan.

2

Blanda ketchup, balsamvinäger, socker* och vatten* (se mängd i ingredienslistan) till en marinad. Krydda med socker*, salt* och peppar* efter smak. 

3

Dela broccoli i små buketter och finhacka stjälken. Skiva salladslök tunt. Grovhacka paprika. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna över hög värme. Fräs grönsaker i 7-10 min. Krydda med salt* och peppar*.

4

Dela fläskkotlett i 2 cm stora bitar. Blanda vetemjöl, en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Vänd kotlettbitarna i vetemjölet.

5

För över grönsakerna till en tallrik när de är mjuka och möra. Tillsätt ytterligare en skvätt olja* samt smör* i pannan. Stek kotlettbitarna i 5-6 min. Häll i marinaden och värm den i 1 min. Lägg sedan i grönsakerna igen. Värm upp i ytterligare 2-3 min. VIKTIGT: Kotlettbitarna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Lägg upp couscous i era skålar, toppa med grönsaker och kotlettbitar.