topBanner
Marinerad fläskkotlett

Marinerad fläskkotlett

med tranbärscouscous och stekt broccoli

Barnvänlig

Ta med familjen på en kulinarisk eskapad upp på Atlasbergens mytomspunna sfär med intensiv tranbärscouscous, marinerad fläskkotlett och stekt broccoli. När du når toppen kan du njuta av de mäktiga vyerna samtidigt som de mustiga aromerna fyller ditt kök med kulinariskt dis.

Allergener:glutensellerisulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Tranbär

(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter)

150 g

Couscous

(Innehållergluten)

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

25 g

Ketchup

12 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

250 g

Broccoli

2 st

Salladslök

½ st

Röd paprika

1 paket

Fläskkotlett hel

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker*

½ paket

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

10 g

Smör*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

200 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3075 kJ
Energi (kcal)735 kcal
Fett15 g
varav mättat7 g
Kolhydrater96 g
varav socker22 g
Protein49 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Blanda grönsaksbuljong och det kokande vattnet (se mängd i ingredienslistan) från vattenkokaren.

Placera tranbär och couscous i en skål. Häll buljongen över couscousen. Låt stå med lock i 5 min.

Rör om med en gaffel. Täck couscous med ett lock för att hålla värmen. Sätt åt sidan.

2

Blanda ketchup, balsamvinäger, socker och vatten (1/2 dl för 2 personer / 1 dl för 4 personer) till en marinad. Krydda med socker, salt och peppar* efter smak.

3

Dela broccoli i små buketter och finhacka stjälken. Skiva salladslök tunt. Grovhacka paprika.

Hetta upp en skvätt olja i en stor stekpanna över hög värme. Fräs grönsaker i 7-10 min. Krydda med salt och peppar*.

4

Dela fläskkotlett i 2 cm stora bitar.

Blanda vetemjöl, en generös nypa salt och peppar i en skål. Vänd kotlettbitarna i vetemjölet.

5

För över grönsakerna till en tallrik när de är mjuka och möra.

Tillsätt ytterligare en skvätt olja samt smör i pannan. Stek kotlettbitarna i 5-6 min.

Häll i marinaden och värm den i 1 min. Lägg sedan i grönsakerna igen. Värm upp i ytterligare 2-3 min.

VIKTIGT: Kotlettbitarna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Lägg upp couscous i era skålar, toppa med grönsaker och kotlettbitar.

Smaklig måltid!