Marinerad fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinerad fläskkotlett

Marinerad fläskkotlett

med tranbärscouscous och stekt broccoli

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Mjöl

12

Balsamvinäger

Grönsaksbuljong

20

Tranbär

150

Couscous

25

Ketchup

250

Broccoli

2

Salladslök

1

Röd paprika

Skivad fläskkotlett

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 5)

1

Socker (steg 2)

2

Vatten (steg 1)

½

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)63 kcal
Energi (kJ)262 kJ
Fett4.19 g
varav mättat2.7 g
Kolhydrater5.95 g
varav socker5.1 g
Protein0.21 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Blanda grönsaksbuljong och det kokande vattnet (se mängd i ingredienslistan) från vattenkokaren. Placera tranbär och couscous i en skål. Häll buljongen över couscousen. Låt stå med lock i 5 min. Rör om med en gaffel. Täck couscous med ett lock för att hålla värmen. Sätt åt sidan.

2

Blanda ketchup, balsamvinäger, socker* och vatten* (se mängd i ingredienslistan) till en marinad. Krydda med socker*, salt* och peppar* efter smak. 

3

Dela broccoli i små buketter och finhacka stjälken. Skiva salladslök tunt. Grovhacka paprika. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna över hög värme. Fräs grönsaker i 7-10 min. Krydda med salt* och peppar*.

4

Dela fläskkotlett i 2 cm stora bitar. Blanda vetemjöl, en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Vänd kotlettbitarna i vetemjölet.

5

För över grönsakerna till en tallrik när de är mjuka och möra. Tillsätt ytterligare en skvätt olja* samt smör* i pannan. Stek kotlettbitarna i 5-6 min. Häll i marinaden och värm den i 1 min. Lägg sedan i grönsakerna igen. Värm upp i ytterligare 2-3 min. VIKTIGT: Kotlettbitarna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Lägg upp couscous i era skålar, toppa med grönsaker och kotlettbitar.