25 g
Vetemjöl*
(Innehållergluten)⅔ msk
Balsamvinäger
(Innehållersulfiter)1 tsk
Grönsaksbuljong
(Innehållerselleri)2 dl
Tranbär
(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter, Kan innehålla spår av sesam)½ dl
Couscous
(Innehållergluten)Ketchup
Broccoli
Salladslök
Röd paprika
Fläskkotlett, skivad
Smör* (steg 5)
(Innehållermjölk)Socker* (steg 2)
Vatten* (steg 1)
Vatten*
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Blanda grönsaksbuljong och det kokande vattnet (se mängd i ingredienslistan) från vattenkokaren. Placera tranbär och couscous i en skål. Häll buljongen över couscousen. Låt stå med lock i 5 min. Rör om med en gaffel. Täck couscous med ett lock för att hålla värmen. Sätt åt sidan.
Blanda ketchup, balsamvinäger, socker* och vatten* (se mängd i ingredienslistan) till en marinad. Krydda med socker*, salt* och peppar* efter smak.
Dela broccoli i små buketter och finhacka stjälken. Skiva salladslök tunt. Grovhacka paprika. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna över hög värme. Fräs grönsaker i 7-10 min. Krydda med salt* och peppar*.
Dela fläskkotlett i 2 cm stora bitar. Blanda vetemjöl, en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Vänd kotlettbitarna i vetemjölet.
För över grönsakerna till en tallrik när de är mjuka och möra. Tillsätt ytterligare en skvätt olja* samt smör* i pannan. Stek kotlettbitarna i 5-6 min. Häll i marinaden och värm den i 1 min. Lägg sedan i grönsakerna igen. Värm upp i ytterligare 2-3 min. VIKTIGT: Kotlettbitarna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Lägg upp couscous i era skålar, toppa med grönsaker och kotlettbitar.