
Lätta ankar och ge dig ut på en gastronomisk kvällstur tillsammans med krispig, mandelpanerad gråsej och väldoftande rosmarinpotatis. Ro igenom den krämiga dilldressingen och njut när smakerna korsbefruktas i din mun. Med det här receptet är det omöjligt att få bottennapp.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
75
Salladsmix
500
Potatis
1
Rosmarin
1
Vitlöksklyfta
20
Pecorino Romano ost
1
Citrusfrukt
Gråsej
½
Dill
75
Gräddfil
1
Gurka, piccolo
Gurka
1.33
Smör
1
Ägg
½
Olivolja

Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar. Finhacka rosmarinblad (kasta stjälken). Placera potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över halva rosmarinen, en nypa salt* och peppar*. Blanda och sprid potatis jämnt över plåten och baka i ugnen, 25-30 min. TIPS: Försök att skära potatisen i korrekt storlek så tillagningstiden stämmer.

Finhacka vitlök. Hacka mandlar. Riv pecorino. Finriv citronzest tills du har en generös nypa. Blanda vitlök, mandlar, pecorino, citronzest, en nypa salt*, resterande rosmarin och olivolja* [2 tsk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en djup tallrik. Vispa ägg* i en djup tallrik. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Vänd fisken först i ägg* och sedan i mandelmixen. Hetta upp smör* och olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek fisken i 3-4 min per sida. VIKTIGT: Fisken är färdig när kött är vitt och ogenomskinligt. TIPS: Oroa dig inte om mandelmixen inte fastnar ordentligt. Den kan enkelt stekas och sedan strös över din sallad vid servering.

Halvera citron. Finhacka dill [1/2 påse, 2 pers]. Blanda dill och crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] i en skål. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt* och peppar*.

Skär gurka i tunna halvmånar. Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers] och gurka i en salladsskål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

Fördela mandelpanerade gråsejfiléer, rostade potatistärningar, grönsallad och dilldressing mellan era tallrikar.