topBanner
Mandelpanerad gråsej

Mandelpanerad gråsej

med rosmarinpotatis, grönsallad och dilldressing

Lätta ankar och ge dig ut på en gastronomisk kvällstur tillsammans med krispig, mandelpanerad gråsej och väldoftande rosmarinpotatis. Ro igenom den krämiga dilldressingen och njut när smakerna korsbefruktas i din mun. Med det här receptet är det omöjligt att få bottennapp.

Allergener:nöttermjölkfiskägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Rosmarin

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

1 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

1 st

Citron

250 g

Gråsej

(Innehållerfisk)

½ påse

Dill

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 st

Gurka

50 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3151 kJ
Energi (kcal)753 kcal
Fett36 g
varav mättat17 g
Kolhydrater67 g
varav socker17 g
Protein37 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar. Finhacka rosmarinblad från 1-2 stjälkar (kasta stjälken). 

Placera potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja och strö över halva rosmarinen, en nypa salt och peppar*. 

Blanda och sprid potatisen jämnt över plåten och baka i ugnen, 25-30 min.

TIPS: Försök att skära potatisen i korrekt storlek så tillagningstiden stämmer.

2

Finhacka vitlök och mandlar. Riv pecorino. Finriv 1/4-1/2 tsk citronzest. 

Blanda vitlök, mandlar, pecorino, citronzest, en nypa salt, resterande rosmarin och olivolja [2 tsk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en djup tallrik.

Vispa ägg* i en djup tallrik.

3

Vänd fisken först i ägg* och sedan i mandelblandningen. 

Hetta upp smör och olja i en stekpanna på medelvärme. Stek fisken i 3-4 min per sida.

VIKTIGT: Fisken är färdig när kött är vitt och ogenomskinligt.

TIPS: Oroa dig inte om mandelblandningen inte fastnar ordentligt. Den kan enkelt stekas och sedan strös över din sallad vid servering.

4

Halvera citron. Finhacka dill [1/2 påse, 2 pers]. 

Blanda dill och crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] i en skål. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt och peppar.

5

Skär gurka i tunna halvmånar. 

Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers] och gurka i en salladsskål tillsammans med olivolja, en nypa salt och peppar*.

6

Fördela mandelpanerade gråsejfiléer, rostade potatistärningar, grönsallad och dilldressing mellan era tallrikar.

Smaklig måltid!