HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMandelpanerad Gråsej
topBanner
Mandelpanerad gråsej

Mandelpanerad gråsej

med rosmarinpotatis, grönsallad och dilldressing

Allergener:fisknöttermjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Gråsej

(Innehållerfisk)

1.33 msk

Potatis

1 st

Rosmarin

½ msk

Vitlöksklyfta

Mandlar

(Innehållernötter)

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Citron

Dill

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Gurka

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

Smör* (steg 3)

(Innehållermjölk)

Ägg*

(Innehållerägg)

Olivolja* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)867.7537 kJ
Energi (kcal)207.3981 kcal
Fett19.9798 g
varav mättat7 g
Kolhydrater1.85 g
varav socker0.8 g
Protein5.1995 g
Salt0.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar. Finhacka rosmarinblad från 1-2 stjälkar (kasta stjälken). Placera potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och strö över halva rosmarinen, en nypa salt* och peppar*. Blanda och sprid potatisen jämnt över plåten och baka i ugnen, 25-30 min. TIPS: Försök att skära potatisen i korrekt storlek så tillagningstiden stämmer.

2

Finhacka vitlök och mandlar. Riv pecorino. Finriv 1/4-1/2 tsk citronzest. Blanda vitlök, mandlar, pecorino, citronzest, en nypa salt*, resterande rosmarin och olivolja* [2 tsk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en djup tallrik. Vispa ägg* i en djup tallrik.

3

Vänd fisken först i ägg* och sedan i mandelblandningen. Hetta upp smör* och olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek fisken i 3-4 min per sida. VIKTIGT: Fisken är färdig när kött är vitt och ogenomskinligt. TIPS: Oroa dig inte om mandelblandningen inte fastnar ordentligt. Den kan enkelt stekas och sedan strös över din sallad vid servering.

4

Halvera citron. Finhacka dill [1/2 påse, 2 pers]. Blanda dill och crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] i en skål. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt* och peppar*.

5

Skär gurka i tunna halvmånar. Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers] och gurka i en salladsskål tillsammans med olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela mandelpanerade gråsejfiléer, rostade potatistärningar, grönsallad och dilldressing mellan era tallrikar.