
Smakrik och enkel är denna rätt där mandelpanerad fläskkotlett serveras med morot, rödbeta, palsternacka och rotselleri, som får fantastisk smak av att rostas med vår härliga kryddblandning Ay Cajun-ba. En både krämig och syrlig dressing på gräddfil med citron och persilja blir ett perfekt tillbehör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Fläskkotlett hel
1 st
Citrusfrukt
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
½ st
Vitlöksklyfta
20 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Rödbeta
2 st
Morot
1 st
Bladpersilja
2 st
Palsternacka
1 st
Rotselleri
(Innehåller: Selleri)
½ tsk
Salt till grönsaker
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till dressing

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär morot, palsternacka och rödbeta (oskalade) i 1 cm breda klyftor.
Skala och skär rotselleri i 2 cm stora bitar.
Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Finhacka mandlar noggrant.
Grovhacka persilja (spara några hela blad till garnering).
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Skär kött i 3 cm breda strimlor på en separat skärbräda.
TIPS: Ju mindre mandelbitarna är, desto bättre fäster de vid köttet.

Vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda mandlar, panko, Mamas Favorit och salt i en ny djup tallrik.
Torka av kött med hushållspapper och krydda med salt.
Panera kött i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min på varje sida, tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 2) Tillsätt extra olja vid behov så kött inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar vid behov.

Under tiden, blanda persilja, gräddfil, vitlök, en skvätt citrusfruktsaft, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Lägg upp rostade rotfrukter på tallrikar och strö över persiljeblad.
Servera med mandelpanerat fläsk och persiljedressing.